Hvala vam na odgovorima Grejac i Sremac13
Ostala je samo nedoumica izmedju Kepo mc/ac 20 (ili25) i Alfa Plam Commo Compact 23
Kepo je uradio aplikaciju za Android da mogu da upravljam preko neta sto mi znaci jer cesto vikendom sam odsutan sa porodicom
Alfa kako su mi rekli je uradila ali aplikacije nema na Play Storeu
Ako ima jos neko iskustva sa Kepo i Alfom molim za savet koji od ova dva uzimajuci u obzir i ciscenje, kvarove itd...
I da,ako se odlucim za Kepo da li se isplati dati 35000din vise za AC koji sam cisti gorionik ili za 35000din da ja rucno praznim pepeljaru
Svako misljene je dobrodoslo
U potrazi sam za kotlom za pelet uradio sam novo grejanje u prizemnoj kući, grejna površina je oko 110-120m2, po tavanu je 10cm striorpra, u košuljici je 5cm stropor, na jesen ću raditi 12cm stiropor, a stolarija je pvc dobra. Instalisana snaga: panelni radijatori u kombinaciji sa podnim grejanjem (kupatilo, hodnik i kuhinja) 20-25kw .
Sada je došao na red najteži deo KOTAO NA PELET, koji??
Posle dugog isčitavanja foruma u opticaj su došla tri:
1. Alfa plam Commo Compact 23kw - preporuka mog majstora, ne radi u Alfa Plamu ali kaže da nije imao problema
Molim za forumaše da mi daju predlog koji kotao na osnovu iskustava i stručnosti koji kotao od ova tri ili neki četvrti, peti... i zašto.
Hvala unapred
Dobrodošao.
Ja imam skoro pa isti slučaj kao ti, 120 kvadrata, puna cigla velikog formata, PVC stolarija i 10cm vune po tavanu. Koristim Alfa Commo Compact 23kw. U radijatorima imam oko 16KW snage ako se ne varam. Kotao mi radi na snazi 2 80% vremena, kad je bilo -20 i kusur radio je na snazi 3. Što se mene tiče ja sam super zadovoljan, na kotlu osim dnevnog i nedeljnog čišćenja apsolutno nikakvih intervencija nisam imao.
Prvih 3,4 dana od puštanja u rad mi se čulo prilikom rada puža kao neko lupkanje, ali to je prestalo kad je nešto od delova uleglo na svoje mesto. To je jedini bug koji sam primetio sa mojim kotlom.