Baš tako: produžite vreme punjenja.
Grejanje na pelet
Parametar t04 podignite na više.
t04 - Vreme ubacivanja peleta u gorionik pre paljenja gorionika (jedan broj je interval od 4 sekunde, znači 4 x 8 = 32 sekunde)
t04 = 8, ako je tako bilo namešteno, vi probajte sa t04 = 10
Samo kako da dodjem do parametra t04?
Namesteno mi je sa termostatom koji mi stoji u sobi i na njemu podesavam kada da mi se pali grejanje i gasi..... ako to ima nekog uticaja za podasavanje t04 čisto da napomenem.
i onda u prvoj snazi dođe do zasipavanja plamena koji se nije stigao razgorjeti pa izbaci grešku a01,
t04=10 pri t03 =51 u potpali i u prvoj t09=28 pri t08=51 je velika šansa za A01
pa probao bi da pojacam samo taj t04, kako da dodjem do t04 na gorioniku, sta da stisnem? pa ako bude tih grešaka vraticu kako je bilo i tražiti negde da kupim onda taj duži upaljač
@sasamijic
Iz vašeg posta zaključujem da vi ništa ne dirate i da Vam sve radi kako je majstor prvi put namestio. Jesam li u pravu?
Sistem na pelet je kao Tamagotchi, stalno zahteva neko titranje. Zato vam predlažem da dobro proučite uputstvo za Ferroli P7, tada će vam mnogo toga biti jasnije.
Inače u Menu za štelovanje parametara (t) ulazi se tako što pritisnete i zadržite dugme (P) na komandnoj jedinici na samom gorioniku kod displeja.
@ sasamijic
Nabavite uputstvo za vas Feroli ovde :
http://www.grejanje-expont.rs/UserFiles/201203200923180_PELET%20BRENN%20-%20Uputstvo%20za%20instalaciju%20(@SR).pdf
I pre svega udjite u podesavanja i zapisite sva podesavanja koja su sada.Posle toga mozete probati sa izmenama.Ne verujem da je duzina upaljaca kriva zbog tih problema.Upaljac stvara topli vazduh koji ide preko peleta tako da nema direktnog dodira.
Juce sam kod drugara montirao PltGrnk 11.3 na Viadrus od 4 rebra i grejanje radi savrseno. Doduse jos nije napravljen rezervoar za pelet, pa smo transporter zaronili u kantu i probali kako radi. Rezultat fenomenalan. Podigao t za 20 min na 65-66, zatim poceo da otvara mesni ventil i ugrejao radijatore na zadatih 40 stepeni, aa pri tome vodio racuna da na povratu u kotao ne bude manje od 60. Posle toga podigao t na 70, na 72 otisao na snagu 4, pa na 74 na snagu 3, pa na 76 na snagu 2, pa na 78 na snagu 1 koja je oko 2.5 kw i tu se zadrzao. Modulacija izvrsna. Ja sve vreme drzao ruku na dimnjaci bas da vidim tu famoznu t dimnjace i ispade da nikada nije bila toliko vruca da nisam mogao na nju da stavim ruku barem 3-4 sekunde. Uporedio sa t potisa iz kotla i to je bilo tu negde. Znaci da je nemoguce da je t dima u centru dimnjace bila veca od 120 stepeni, cak i kada je radio na 10-12 kw.
Da, sve je kako je majstor prvi put namestio, kupujem isti pelet godinama....... Jedino sto je crkao taj upaljač koji krene ali ne uspe da upali pelet. Uspeo sam da promenim parametar t04 i povećao sam ga samo za 1 tj. 4 sekunde i upalio je pelet iz prve. Hvala svima na pomoći.
Inace desio mi se jedan mali problemcic sa termostatom. U pitanju je Q7RF. Povezao sam ga ispravno na kontakte NO i COM, nisam uopste spojio prenosivi termostat,nisam ga ni izvadio iz kutije, vec sam onaj prijemnik koji je povezan sa kotlom namestio na manuelni mod i rucno ga palio i gasio. Desilo mi se da mi je kontakt bio otvoren kada ga upalim, a zatvoren kada je termostat ugasen! Da li treba da spojim drugi kontakt na termostatu ili mozda na prenosnom termostatu da podesim mod na HEAT. Mozda je fabricki bio podesen na hladjenje?
NC i COM.
Poštovani,
zaveših grejanje ostale sitnice , da li je ovaj termostat dobar http://www.olimpsport.rs/catalog/tehnika/elektro-oprema-i-materijal/term...
ili ovaj : https://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Termotehnika/Grejanje/Wireless-...
izgleeda kao kopija tog što preporučujete al dosta jeftiniji neki unitec sq7 3500din
i da li meni uopšte treba termostat?
drugo pitanje
Koju regulaciju da uzmem, imam 4-kraki ventil esbe 141, elektronika kupljena seltron 3 tačke e sad ostalo ono što će da mu kaže kad šta i kako. Da li mi treba po spoljnim uslovima? Gledam onu hrvatsku al me nervira mnogo što nema srpski ili bar engleski. Da li je gsn zmajdin završio trmgl 2.0 sa spoljnim senzorom? Čitao sam ovde na forumu da se radi na tome?
hvala veliko unapred
Gledam onu hrvatsku al me nervira mnogo što nema srpski ili bar engleski. Da li je gsn zmajdin završio trmgl 2.0 sa spoljnim senzorom? Čitao sam ovde na forumu da se radi na tome?
hvala veliko unapred
more bre Hrvatski ne razumiješ,žalosno,izjednačavaš ga sa Engleskim, pohvalno, ta hrvatska upravljačka jedinica je daleko više funkcionalno neusporediva sa jednostavnijom upravljačkom jedinicom g.zmajdina ,koji je omjer cijena ne znam - pretpostavljam da je i cijena takva
Nije bio u planu spoljni senzor: moje skromno mišljenje je da takvo vođenje temperature polaznog voda u individualnim sistemima grejanja nije potrebno, šta više - miskim da samo komlikuje život. Zagovornik sam jednostavnosti i upotrebne efikasnosti.
Nije bio u planu spoljni senzor: moje skromno mišljenje je da takvo vođenje temperature polaznog voda u individualnim sistemima grejanja nije potrebno, šta više - miskim da samo komlikuje život. Zagovornik sam jednostavnosti i upotrebne efikasnosti.
U vecini slucajeva je to tacno,ali postoje slucajevi kad je potrebno voditi grejanje po spoljnoj temperaturi,kao kod mene npr. Kod podnog grejanja ako sonda termostata nije ubacena u estrih,svaki unutrasnji termostat ce uciniti da su velike temperaturne oscilacije u prostoriji. Sa spoljnim senzorom ovo moze malo da se ispegla.
Ne mogu da kažem da razumem u čemu je problem: ne znam, naime, šta je estrih.
dragan ban wrote:Gledam onu hrvatsku al me nervira mnogo što nema srpski ili bar engleski. Da li je gsn zmajdin završio trmgl 2.0 sa spoljnim senzorom? Čitao sam ovde na forumu da se radi na tome?
hvala veliko unapred
more bre Hrvatski ne razumiješ,žalosno,izjednačavaš ga sa Engleskim, pohvalno, ta hrvatska upravljačka jedinica je daleko više funkcionalno neusporediva sa jednostavnijom upravljačkom jedinicom g.zmajdina ,koji je omjer cijena ne znam - pretpostavljam da je i cijena takva
Prvo engleski znam bolje od ovog novo hrvatskog veštački napravljenog. Drugo smeta mi lično prilično kao i velikoj večini u našoj zemlji. Video sam u Hrvatskoj je 100 e kod nas oko 120e Zmajdinov je 70e al nema spoljašnu sondu. Esbe je već preskup a i kupio sam seltro.+ imam svuda termo glave već postavljene za sitne korekcije jer sam predimenzionisao radijatore
Estrih ili košuljica
I dalje ne razumem: o kom/kakvom termostatu čija sonda treba da bude u estrihu je reč?
Dobro veče svima, imam termostat Unitec sq7 RF i nakon menjanja baterija ne radi mi sinhronizacija sa kotlom, tačnije sa prijemnikom koji je povezan sa kotlom. Da li neko zna kako da ih ponovo uparim?
I kod mene je dosao red na termostat.
Molim forumase preporuku za termostat bezicni
Radi se o Kepo kotlu na pelet. Cuo sam da Salus i Auraton bolji od sq7
Koji uzeti?
... smeta mi lično prilično kao i velikoj večini u našoj zemlji. Video sam u Hrvatskoj je 100 e kod nas oko 120e Zmajdinov je 70e al nema spoljašnu sondu. Esbe je već preskup a i kupio sam seltro.+
pa dobro za tebe kad iz inata ne želiš da motoru koji si kupio omogućiti da radi naj bolje što može za neke pristojne novce, iz inata uzmi upravljanje od g.zmajdina i vozi motor al sa ograničenjem,ma nema veze jer on ima meni na srpskom il se isprsi pa kupi esbe pa iskoristi vožnju motora do maksumuma (kao i sa zibelovim upravljanjem/hrvatskim)-on ima meni na engleskom a valjda i na srpskom,
ispričavam se ako me nisi u potpunosti razumio ,ako tebi kao i većini smeta hrvatski jezik kojim pišem lako stavi blokadu na moje postove pa nećeš doživljavati stresove čitajući za tebe ovakav nerazumni tekst
mbukal
Imate neke zamerke na rad TrmRglta?
mbukal
Imate neke zamerke na rad TrmRglta?
ne!!! ,em sam je prvo spomenuo pa preporučio čovjeku vašu regulaciju jer on ne razumije hrvatski meni na zibelovoj ,nadam se da me niste krivo razumjeli, samo vaša vs zibelova (cijena i mogućnosti), nije bilo nikakve zle namjere!
TrmRglt je jezički neutralan, a njegova prednost u odnosu na sve ostale je u minimalizmu: radi samo ono što je potrebno, a ne ono što (može da) radi neki drugi, može da ga poveže skoro pa svako, za rukovanje je dovoljna obuka od recimo 15 sekundi. Apsolutno je nevažno koliko košta.
Valjda je čovjeku bitno što dobiva za ono koliko plati-iznio je sam tri upravljanja (cjenovna razreda) sa osnovnim/naprednim mogučnostima uz napomenu da mu na jednom smeta (ne razumije) jezik menia, upravo zbog jednostavnosti sa osnovnim načinom rada i nepotrebnog znanja "stranog" jezika za korištenje istog spomenuo sam i preporučio mu vašu
Ja mislim da je važno da (čovek) zna šta mu je potrebno/dovoljno i šta donose te napredne mohućnosti pa tako i odluči koliko će para da izbroji.
Da je HeatOn postojao koju godinu ranije, TrmRglt ne bih ni pravio, jer pravio sam ga prevashodno za sebe, već bih kupio HeatOn i verovatno bi mi se dopadalo što ima i te napredne mogućnosti, naročito jer mogu da se deaktiviraju.
Inicijal za razvoj TrmRglta je bezobrazna cena nekog već kontrolera, beše li Hertz ili tako što - ne sećam se, ali i nepristojna ponuda automatičara koji je trebalo da ga poveže i pusti u rad. Otud insistiranje na jednostavnosti i funkcionalnosti Inspiracija je bio Remzayev MaliMicek koji iz nekog razloga nikad nije ugledao svetlost dana, bar ne da ja znam.
Razvoj samog uređaja opisao sam u realnom vremenu na sva tri foruma čiji sam član - dva ovdašnja, jedan bratsko-komšijski.
PS: A da preskočimo priču o jezicima? Može?
Molim preporuku za sobni termostat.
Koji model sq7, salus ili auraton?
Imaju li bezicni problema sa signalom da se mesa sa kućnim wi-fi jem?
Molim preporuku za sobni termostat. Koji model sq7, salus ili auraton? Imaju li bezicni problema sa signalom da se mesa sa kućnim wi-fi jem?
Ja sam koristio jednu grejnu sezonu Aurathon 2025 RTH i mogu reci da je solidno radio dok ga zena nije slomila dok je brisala prasinu.
Lak je bio za podesavanje i nije bagovao. Jedino mana po meni je sto je cesto palio i gasio kotao jer je histerez u opsegu 0.2 ili 0.4 stepeni. iz tog razloga razmislam da ove godine uzmem salus 500RF kome je opseg stepeni 0.5-1.
Pozdrav, imam ferroli sun p7 i crkao mi je da ga nazovem upaljač. kupio sam u radnji novi i kraći je za 1cm otprilike i sada nece baš iz prve da upali pelet . Kada ga upali...... dalje sve radi kao i uvek. E sad iz prve hoce da upali samo kada sam napuni i onda je dodam još jednu šaku peleta kroz cev. Da li bi mi povećanje vremena prvog punjenja peletom pomoglo da se zapali? I ako bi kako da programiram tj. produžim vreme prvog punjenja? Hvala unapred.