Dobra noć!
Da javim da sam grejanje završio i što mi je zasad najbitnije, ne curi ništa a čak i greje. Posle priključenja wifi 4heat modula, baratanje kotlom (Kepo MC20) i periodima rada postalo je kao igrica na mobilnom. Baš je korisna stvarčica. Kotao sam ovih 7-8 dana palio po 4 puta na 2-3 sata rada u snazi 1, ponekad 2, jer je dobrano predimenzionisan zbog kasnije nadogradnje prostora i priključenja dva bojlera. Dan, dva dok je radio na automatskim snagama, u StandBye modu, palio se 7-8 puta za 24 sata. Razmišljam da ubacim bafer od 500l u skorije vreme, pa će i to paljenje/gašenje biti svedeno na minimum. Za sada je u sistemu VTC512 na 60°C i Herz termoglave. Radijatori su panelni, Protherm. Ubacio sam u razvod i VRG131, onako bez veze i odškrinuo ga malo da otvori bajpas pumpi, kad se pritvore temoglave - ako nisam nešto lupio. Neka se zagreva malo dok ne stigne bafer a bude li "vremena" za Esbe automatiku, biće još bolje. Al' teško...
Naklon do poda i hvala, mnogim članovima čije sam postove, na ovom i "onom" forumu, bezbroj puta pročitao, da bih pobrao informacije i razumeo ponešto.
Ja sam imao i 1800 i 2000kwh(ako se dobro secam), za januar i februar. Mislim da je to vise nego ok, kad se uzme prosek svih meseci.