Molio bih da mi neko objasni kako se pravi malter za unutrasnju nabacu -grubu tacnije srazmjera sitnog pijeska, cementa i kreca. Naime nesto sam kombinovao pa mi je cak uspjelo jedno mijesanje tako da vec gubim zivce imam nabaciti 50 m2 a nisam ni dokle zbog toga sto mi je uspjelo samo jednom - jedan mjesung slucajno a potom vise ni jedan svaki naredni napravljeni malter bi otpadao kada ga bacim mistrijom na zid tako da ga ima vise na podu nego na zidu gdje bi trebalo da ostane.
Malter za grubu
zidne povrsine pre nabacivanja maltera bi trebalo prvo oprskati cementnim mlekom... cementno mleko se pravi obično u odnosu 1:1 cement i pesak, uz dodatak vode (da bude retko kao mleko). Time se ohrapavi površina i dobije bolje prijanjanje...(a i makne prašina sa površine)
Ako i posle toga smeša grubog maltera otpada pri bacanju dodajte još malo hidratisanog kreča (pretpostavljam da njega koristite)
Cement,krec pesak 1:3:9,moze 1:4:9, i 1:2:6 , a isto tako i krec ,pesak 1:3,sve zavisi od situacije i materijala koji se obradjuje...imas dosta toga na forumu,pretrazi malo nemoj da si lenj...
Poz