Drugari,
desila mi se interesantna stvar sa masinom i racunam da nije neki veci kvar, ali da pitam za savete pre nego sto pozovem majstora.
Naime, napunio sam masinu za beli ves i pustio je da radi ali nakon sto je primila vodu cuo sam neki zvuk kao da nesto melje. Ugasio je izvadio ves probao da okrenem bubanj rucno ali nije se nista culo.
Procesljao sam malo po forumu i primenio par saveta, prvo sam je pustio da radi u prazno i sve je bilo normalno nista se nije culo, vratio pola vesa i pustio je ponovo ali medjutim opet se cuo onaj zvuk kao da nesto melje. Isproveravao sam da nije nesto upalo ali nisam video nista.
Sada sam je pustio praznu na centrifugu da vidim da li ce da se cuje nesto i za sad je sve ok (vrti bubanj bez problema). Znaci ja generalno imam problem cim je opteretim vesom.
Negde sam nasao da moze da bude da je spao remen ili da se kais olabavio, e sad kais mi deluje da je na mestu a remen iskreno ne znam kako izgleda.
Kada sam je otvorio otpozadi i pustio da radi (bio jje ves unutra) imao sam osecaj kao da zvuk dolazi iz onog kako se zove "tocka" koji je pricvrcen za bubanj.
Sad kako da dotegnem remenicu stvarno ne znam, a iskreno ne znam bas ni sta je merilo da li je kabal olabavljen. Onako po mojoj proceni kad provam da stegnem oba kraja mozda se malo giba, znaci nije ono skroz krut i mislim da bi tako i trebalo da bude.
Svaki savet je dobrodosao.
pozz i hvala unapred
Links:
[1] http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/uradi-sam/ku%C4%87na-tehnika