Ok, drzim se saveta, posebno kada su iz licnog iskustva, hvala zaista.
Da li mi mozes samo reci kako se povezuje ovo pasivno, malo su mi nejasne oznake N, L, ..ok V+ i V- razumem.
P.S. Napajanje mi treba za pumpu na vodu koja radi na 12V i trosi 100w, 10A.. ali sam mislio da uzmem 20A, da bude i vise nego dovoljno.
Zavisi od potrebe realno. Sva napajanja koja su sa pasivnim hladjenjem su predvidjena za stalnu potrosnju od 20A, nema buke ventilatora i po meni su kvalitetnije odradjena, i u krajnjem slucaju jeftinija. A prekidac kosta 20tak dinara, pa nije neka investicija da se dogradi.
PC napajanja imaju ventilator, koji je kako prednost, tako i nedostatak posle nekog duzeg vremena, i stavka cijim otkazivanjem ce vrlo brzo da pregori neka od komponenti napjanja. Zatim napajanje za racuanre ima vise izvoda (3.3v 5v, cak i negativne napone) i nije predvidjeno da bas bude na max 20A stalno, i da bi se naslo kvalitetno najanje koje moze da gura 20A konstantnih, treba bogami izdvojiti finu cifru.
U sustini nema tu neke velike prepravke, samo se izvedu + i - vodovi sa ploce, zuta i crna zica, a sad zelena ili siva zavisno od modela se dovode na masu i to je prekidac koji pali napajanje. Prekidac na kucistu ne znaci skoro pa nista ako nije premostena zica za paljenje napajanja na minus.
Za kamere sam koristio svojevremeno napajanje iz racunara, ali je crklo posle nekih godinu dana, posle toga uzeo pasivno, i evo dvije godine radi bez problema, ne grije se uopste i radi besprekorno. Mada ne znam namjenu i potrosnju uredjaja koje planiras ukljuciti ali uvijek je bolje uzeti malo jace napajanje bar za nekih 20-30%
Mada, sad mi nesto pade na pamet, na pijacama i buvljacima se moze naci pc napajanja maltene za 100 dinara, a kod vecine neispravnih napajanja ostaje 12v izvod ispravan, obicno crkavaju neki od malih izvoda, i takvo napajanje se moze uzeti za male pare a da radi posao samo tako. jedno sto je malo rijetko naci 20A, to su obicno gamerske masine, obicno su tu 14-16A napajanja.
Moj savjet je ako kupujes novo, ja bi uzeo pasivno, a ako kupujes polovno onda pc