Pozdrav svima prije svega!
Sa spomenutim Meganeom nikad da stanu problemi! :nes2 :nes2
Pred jedno dve godine nam je s gornje strane kompjutera ušla tekućina za vjetrobranska stakla i tada auto nismo mogli upalit. Majstor je izbacio vodu i osušili mo kompjuter s gornje strane gdje su konetktori i poslije toga je sve bilo u redu. Neko vrijeme! Poslije toga nam se znala palit lampica kompjutera pri većim opterećenjima za auto, npr. pri uzbrdici ili kad bi dodao jak gas ili kad bi se auto na laganoj uzbrdici počeo mučit pa prebaciš u nižu brzinu! To smo vozili tako do nedavno! I sada se s autom ne može ništa! Naime kad dam kontakt čujem pumpu kako cjelo vrijeme vrti! Pošto nam je auto nedavno ostao bez goriva reko da vidim da možda ne pumpa gorivo pa da ozračim crijevo (tako mi majstor rekao da uradim)! Kad sam skinu crijevo i dao kontakt, goriva po cijelom motoru! Znači pumpa radi tj. pumpa gorivo! ALI NE STAJE!!! Non stop radi! Kad probam pokrenut auto naravno neće, ali sada se ni lampica od kompjutera uopće više ne gasi! Znači pokušavam upalit, auto vergla, pumpa se čuje non stop da radi ali auto neće da upali, ali ni pumpa neće da stane!
Dali mi možete pomoći pa reći otprilike što bi moglo bit i dali se može popravit? Unaprijed vam se zahvaljujem! Pozzz
Ma pumpa mora raditi kad das kontakt da nabije pritisak ako je ovo ajnspric predpostavljam da jes, ma skini kompjuter pa vidi imal jos vode u njemu ako nema onda ti napravila spoj voda prije na necem, vjerovatno na sistemu ubrizgavanja, odnesi komjuter nekom tv mehanicaru ili nesto slicno da vidi da moze li se ista uraditi, to je neki moj pogled na situaciju.
pozz!!!