Gile,puno hvala na ovako opširno objačnjenoj problematici. Pošto sam klasičan Srbin - morao sam da rasturim trimer. Odvijem 4 šrafa,otkačim cev kardana i unutra BINGO! Pukla je opruga koja košta 150 dinara. Nova stavljena i trimer radi kao sat. Ulazimo u šestu godinu tešk exploatacije. Glava podmazana u full-u,sunđer(filter vazduha) opran i osušen. Spremni za nove pobede!
Eto kako banalna stvar može da se reši za sitne pare. A jedan lik mi je tražio 3.000 din. za to. Inače, celo kvačilo sam slučajno našao u Čačku košta 750 dinara!
evo da probamo, slučaj kod mene je bio da je normalno postizao obrtaje ali kad sam pokušao u travu da uđem ubrzo bi gubio obrtaje na glavi i na kraju je glava stala a motor se i dalje vrteo istim obrtajima. kada sam ga otvorio (deo prema kardanu) video sam da je korpa centrifugalnog kvačila odvaljena, prosto sam je zavario i sve je radilo normalno...ceo uvod da bih ti rekao da je verovatno pukla jedna od pakni (često se dešava sa različitim posledicama) u tom centrifugalnom kvačilu i zaglavila, tj napravila "čvrst" spoj sa korpom pa ti stoga ne odvaja na leru i gasi se kad zaustaviš glavu. popravka nije komplikovana ako imalo imaš smisla, da zlo bude veće, neće prokliznuti kvačilo pod opterećenjem pa je moguće i da ošteti radilicu, zato... što pre rasklapanje... kada poskidaš poklopce rasklapaš donji deo, prema kardanu, gore ne čačkaj ništa.