Pozdrav, da li je neko upuce u to koliko sme da bude komercijlna ili 2. klasa plocica zakrivljena. Da li postoji tolerancija i kakve su mogucnosti za zalbu u tom slucaju?
Koliko je do keramicara da to ispravi?
U pitanju su plocice 15 x 90.
Pozdrav, da li je neko upuce u to koliko sme da bude komercijlna ili 2. klasa plocica zakrivljena. Da li postoji tolerancija i kakve su mogucnosti za zalbu u tom slucaju?
Koliko je do keramicara da to ispravi?
U pitanju su plocice 15 x 90.
Овде можете добит одговор на ваша питања. http://www.keramikakanjiza.com/tehnicke-karakteristike/
Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..
Po slici bi se reklo da je nacin slaganja plocica uzrok pojavljivanja "zuba", a ne nuzno klasa plocica.
Naime, ove uske, a dugacke plocice, se postavljaju sa "smicanjem" na nekih 10-15 % duzine plocice, a ne na sredini (50%).
To bi trebalo i da pise na pakovanju plocica.
Smicane su na 20 cm, odnosno 22%. Ali majstor treba da skrene paznju na to, sto izgleda kod mene nije bio slucaj.
Da. Trebao je da skrene paznju. Tacno se po slici vidi da su bile smicane na cca 12 cm, situacija bi bila neuporedivo bolja.
Какве везе има за колико је плочица смицана, ако је крива?. Проблем ће се манифестовати и на 10% и на 22% и на било ком односу. Узмите равну подлогу па пробајте поређати плочице без лепљења па ћете се уверити. Иначе то је већ давно испричана прича, увек је мајстор крив , а није крив произвођач плочица и није крив онај ко купује робу ван класе, а хоће да све буде као да је прокласан материјал.
Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..
Ima veze. Bas kada bi se poredjale bez ljepka na ravnu podlogu vidjelo bi se kako se povecanjem "smicanja" povecava i "zub", dok je na 10-15 % znatno manje izrazen. Iznivelise se. Odnosno, podjeli se/"razvodni". To se moze zakljuciti i iz slike koju je Mrkija postavio. Meni keramicar kada je radio plocice, nije htio da radi na "pola/pola" niti na dvostruku ili trostruku riblju kost (imitacija parketa), upravo iz ovih razloga. Uostalom, proizvodjaci plocica daju podatak koliko je maksimalno "smicanje" dozvoljeno. Ne bez razloga. Takodje, kod Mrkije bi sve ovo bilo manje izrazeno da je ostavljana sira fuga i da je manje isprana.
Kod ovog domaceg proizvodjaca dozvoljeno je max. 30 % smicanja. To je zato sto on u ponudi i nema ekstremno dugacke, a uske plocice.
http://zorka-keramika.rs/images/download/zorka-keramika-pravilno-postavl...
Sta mislite o ovome, ima li smisla? Radi se o nivelatorima keramike...
Ти нивелатори су којешта. Јер шта се дешава када се нивелатором подигне плочица да би се изравнала са предходном? Остаје мање лепка испод ње, тј. остаје шупљина и ту долази до лома приликом неког оптерећења, на пример кад се поставе мердевине на то место. Осим тога то доста успорава цео посао. Пробао и хвала не треба ми више. Што се тиче сферности великих формата то није случајно, него се намерно тако ради јер када испари вода из лепка долази до сажимања лепка и онда би плочица била улегнута, овако таман дође на меру, тј. буде равна.
Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..
Evo je slika