Kupio bih električnu bušilicu za povremeno korišćenje (drvo, metal, beton) do 50e, pa bacih oko na ovu bušilicu.
Link: http://products.einhell.com/com_en/tools/driller/th-id-1000-kit.html
Ima li ko iskustva s njom? Naravno, otvoren sam i za druge predloge u tom cenovnom rangu.
Unapred zahvalan na odgovorima.
Einhell udarna bušilica set TH-ID 1000 Kit
Neki predlog?
edit: Sto se tice betona, to bi bilo 10tak rupa godisnje...dakle nikakva intenzivna upotreba
Lepo ti je chovek rekao .
Nije za beton . ( pa dal su 2 , 20 ili 200rupa god )
Inache sve te mashine koje imaju takav prihvat burgija nisu za beton .,
Svojevremno (dok sam jos u skolu isao ) sam u svom stanu pokusao da sa sl bushilicom postavim garnislu ( plafonjeru ) na plafon . ( betonska ploca )
Trebalo je 5,6 rupa F 6mm .
Ruka i lakat su me zaboleli ( bushi se iznad glave ) a samo sam 10mm .usao u beton .
A onda je dosao drugar i poneo chika HILTIJA .
Zamalo nisam probio parket kod komshije iznad mene .
Не знам зашто мислите да не би могао пробушити " 10 рупа " ? Осим ако човек не мисли на рупе у бетону за канализацију.
Није само Хилти баш увек варијанта.Знамо сви шта је најбоље,али за тако мањи посао ја сам сигуран да би ова машина
завршила посао.Ја сам радио ( и радим) са разним машинама.Од Боша,БДекера,преко МТула...до Ајнхела и свака од њих може да
заврши посао за мали,илити ХОБИ посао...
Поздрав...
Одомаћено је да све ударне бушилице зову хилти. Значи не мора да буде најквалитетнији произвођач алата, али мора бити алат за одговарајући посао. Вибрационе бушилице не могу да буше ни рупу од 6 милиметара, а не отовр за канализацију у бетону. Но, да не млатимо празну сламу ми рекосно своје а ви купите шта вас је воља. Ваши новци па их трошите како вам воља.
Одомаћено је да све ударне бушилице зову хилти. Значи не мора да буде најквалитетнији произвођач алата, али мора бити алат за одговарајући посао. Вибрационе бушилице не могу да буше ни рупу од 6 милиметара, а не отовр за канализацију у бетону. Но, да не млатимо празну сламу ми рекосно своје а ви купите шта вас је воља. Ваши новци па их трошите како вам воља.
Potpisujem . . .
Ок,не млатим сламу и не терам инат,само износим своје мишљење.И то из искуства.
Свака бушилица која има прекидач "чекић" сигурно да може да буши рупе,ако мислимо на рупу за типлове или тако нешто.Не знам одакле то да
не може да буши рупу ни 6мм?Може и до 12мм..А ова бушилица коју је човек показао има чекић,а има и 1000 вати.Тако пише и изгледа.Немам је
и нисам радио са њом,али по изгледу мислим да би сасвим одговарала.Лупио сам за канализацију,наравно зна се ко то ради.
Е а за ово "одомаћено" нисмо се разумели.Фини баја је написао ХИЛТИ,и ја рекох да баш и мисли на прави Хилти.А знамо колико он кошта.
Иначе у мом крају (012) се често и зову бор-машине (уместо бушилице) или шлајферица(уместо брусилица)...да не пишем даље...тако да је то релативно...
И наравно слажем се за новце и свако свој избор...
П.С Ја имам пар ствари Einhell (аку бушилица,косачица,кружна тестера) и искрено сасвим солидно одрађују посао...
Поздрав,свако добро
Prvo bušilica sa slike nema ČEKIĆ več se radi o vibracionoj bušilici , i njena namena nije da buši beton niti to može . Za bušenje u betonu se koriste tzv ČEKIĆ (udarne ) bušilice koje rade na toralnom drugom principu od vibracione i burgije se razlikuju . VIbraciona bušilica vibrira preko ajd da kažem dva zupčanika , dok udarna ili ima mehanički klip (vrlo retko ) ili pneumatski klip što je danas gotovo standard .
Prema tome dabome ..
" . . . . . . . . ..А ова бушилица коју је човек показао има чекић,а има и 1000 вати. . . . . . . "
A nema sigurnosno kvachilo , i desi se da usled armature , kamena ili necega sl burgija zaglavi negde u betonu , bice onda 1000 vati protiv vaseg zgloba ?
PozZz .
То што је видљив знак чекића на кућишти не значи да је ударна бушилица, како је то лепо објаснио Тензор у тексту испред овог. У осталом нека купи шта му је воља нити правим бушилице, нити их продајем тако да немам никакав интерес да будем ни за ни против само сам покушао да укажем на то чему је производ намењен.Кад буде купио па не буде могао да избуши рупу у бетону онда ће схватити да смо били добронамерни, али ће бити касно.
Postoje male tzv. pneumatske koje daju i dodatni futer za standardne burgije.Za povremene poslove dusu dala.
Најбоље би било када би ми неко од вас објаснио шта то подразумевате под "рупа у бетону" ???Или постављач теме.
Јер не занм да ли стварно мислите да ова бушилица не би могла да избуши "десетак" рупа са рецимо обичном бургијом за бетон
и то 'ладно! .А за дрво или метал да не причам.
Знам шта је чекић а шта је вибрација(ипак хвала на објашњавању,мене је мрзело да пишем опширно јер свако ко је ухватио бушилицу у руке зна како се буши са и без употребе "дугмета чекић"),знам да има разних бургија,и знам кад човек ухвати машину у руке треба да је ухвати !
Ако не пази може да изврне зглоб и дрво кад буши....(рецимо спирална бургија)...
Што каже онај,из оног филма... Куме ,ај у двајс марака да ово може да буши бетон.Барем "повремено" као што је рекао човек.
Beton moze da se busi i armaturom (kada je svez dan, dva).Sto se tice busilice koju si pokazao, slobodno je uzmi, a u radu ce ti se kazati sve.
Ја не измишљам приче ради приче, елем, зове мене колегиница једног дана да дођем да избушим неколико рупа у зиду да би окачила слике. Ја одем и она се извињава што ме деранжира за такву ситницу, али њен муж и комшија су пробали и патили се цело поподне али су успели само мало да загребу зид. Испоставило се да је то не обичан зид него тзв. бетонско платно. Узмем лепо Макиту и хилти бургије и избушим једно 10-так рупа фи 6 мм и то док је проврила кафа. Толико о томе шта може вибрациона бушилица са којом су они покушавали а шта може права ударна бушилица, па сад како вам воља, ја сам своје рекао.
milens
Знам шта је чекић а шта је вибрација(ипак хвала на објашњавању,мене је мрзело да пишем опширно јер свако ко је ухватио бушилицу у руке зна како се буши са и без употребе "дугмета чекић"),знам да има разних бургија,и знам кад човек ухвати машину у руке треба да је ухвати !
Procitah da covek ipak sve zna, al ipak da malo provocira forum da vidi dal ljudi nesto znaju.
Da vidite sad kad nazinat kupi pomenutu mashinu i izbushi 10tak rupa u BETONU burgijom Fi 12 , 10ak cm u dubinu i to ladno .
Sve to zabelezi kamerom , postavi na you tube i ovde nama okaci samo da bi dokazao da nismo bili u pravu .
pozZz . . .
Ја не знам шта вам је људи ?Као да сте пали са Марса.
Као прво ја не провоцирам и не измишљам приче.Ако ти господине Звукољубе кажеш да је било тако,ето ја ти верујем.Мада стварно не знам какви су то мајстори да нису успели да избуше рупе -слике да окаче ? Радим и грађевинске радове,не хвалим, се али знам шта је бетонско платно.Зашто ти не верујеш да може
и ово што ја кажем ? Ја не знам за ову што је хтео да купи човек Дрпериц (тако пише,не знам да ли је др.Перић,или како) шта може,али знам да може вибрациона,јер ЈА
сам то ЛИЧНО радио.
Господине Бранимире далеко од тога да све знам,зашто провоцираш ? Ја сам написао пар ствари да знам,а не све.Богу хвала,за све и ово мало што знам.
А ти Лепо фини човече уопште и ниси у току.Где сам ја писао да сам ја заинтересован да купим ову бушилицу ? Побркао си нешто.Ја имам за мене,и то разних "категорија",
и јачина.И користим их када ми је која неопходна .Ја сам хтео да дам моје мишљење и помогнем човеку у избору јер мислим да би му ова бушилица сасвим одговарала за оно што је он написао
да му треба .Мислим нећу да се инатим и глупирам,јер вероватно не би би веровао(можда није бетон,него ....стиропор ),а могао бих и то да снимим,и не да доказујем ко је у праву,него да помогнем човеку у избору.А наравно,његов је новац и избор.Нека купи Хилти за бетон,Макиту за дрво,а Бош за метал.Зашто да потроши 50,ако може 500 евра?
Узгред ми се расписали, а њега нема.Да ли се збунио од толиких "стручњака" ?
Ајд,здраво...
Драги господине milens, свако има право на своје мишљење и на своје доказе неких тврдњи. Ставр је осталих читалаца да ли ће у то поверовати или не, али нико нема право да носиоце супротних тврдњи назива "стручњацим" и неког прозивати да провоцира итд.Таква дискусија не води ничему осим што указује на добар пут за бановање.Пише у правилнику форума на који начин се међусобно комуницира, цитирам:"
I
Veliko pravilo
Zabranjeno je bilo kakvo lično vređanje i/ili omalovažavanje drugih posetilaca Foruma."
Kolega milens , osetili ste se prozvanim a da vas nigde nisam pomenuo ,( osim sad )
Mozda sa razlogom .
Zasto mislite da nisam u toku ? , pa eto i ja imam po nesto iskustva a i alata .
Cak su mi se dve vibracione busilice zatekle tu u stanu . ( izvinjavam se , nemam nista od alata EINHELL, i ne znam kako se ponasaju te mashine )
http://www.samsvojmajstor.com/portal/sites/default/files/img_8101.jpg
http://www.samsvojmajstor.com/portal/sites/default/files/img_8104.jpg
Ova crna Black Decker ima vibraciju ( nacrtan cekic ) i nekada se racunala kao profesionalni alat ( setice se staariji majstori ) , ali ih je u medjuvremenu kupila firma DEWALT i od tada je alat sa oznakom Black Decker postao amaterski a da ne bude zabune alat sa oznakom DEWALT smatram za visoko profesionalni ( ali to je sada neka druga prica )
http://www.samsvojmajstor.com/portal/sites/default/files/img_8106_2.jpg
http://www.samsvojmajstor.com/portal/sites/default/files/img_8105.jpg
I makita ima vibraciju , i nije bas nezna . . .
http://www.samsvojmajstor.com/portal/sites/default/files/img_8103_0.jpg
http://www.samsvojmajstor.com/portal/sites/default/files/img_8102.jpg
U jednom odgovoru pomenuste neki film , pa evo i ja da se pridruzim . . . .
svakome ko pozeli da sa ovakvim alatom i burgijom f10 ili f12 pro- busi stepeniste recimo ( kao sto sada po zgradama rade kablovski operateri i provlace kablove izmedju spratova ) ja porucujem sledece . . .
https://youtu.be/jw7STvynLmc
I
Zvukoljube, ne treba coveka banovati, bio je u granicama pristojnosti, malo zestine nije na odmet.To sto je neko izbusio desetak rupa (e sad je pitanje kvaliteta betona) uz veliki napor, nije pravilo da se moze primenjivati u praksi.Neiskusan amater ipak nije u stanju sa takvom busilicom busiti beton, pa ni najmanjom burgijom.Busio sam i ja nekada pocevsi sa sesticom (sreca nisu bili kvalitetni betoni kao danas) uz veliku patnju sto me je nateralo da tada uzmem Blekdekerovu malu pneumatsku, koja je tada kostala oko 500 maraka.Danas su takve busilice cenovno povoljne za amaterske pa i poluprofesionalne poslove, a buse beton, drvo, metal, ciglu.Znaci za amatera dusu dalo, a profesionalci vec znaju sta treba uzeti, nije im potrebno nase mislenje.
Није ствар у бановању него у пристојности. Ако се неко не слаже са нечијим мишљењем није проблем, али не треба нико никога да омаловажава. Овде смо се сакупили да размењујемо искуства дискутујемо шта је боље а шта лошије и како би требало и наравно да ће бити различитих искустава, различитих критеријума али све то мора бити упаковано у пристојност и уважавање другог и другачијег, макар се ми са тим не слагали.
Ја провоцирам,што сам рекао "стручњаци" ? А није провокација да ћу ја "назинат??? да купим машину и да снимам камером,и да...само да бих доказао..."???
А ја сам чак и за себе мислио ,ако си прочитао лепо шта сам написао,да сам и ја у тим "стручњацима " који збуњују човека.
Хајде покажи ми где је то омаловажавање ? Ја сам прозван да знам све и да ћу снимати камером и то није провокација.
Господине,не знам да ли си ми колега,Лепо...фин : ти ме ниси прозивао нигде...само у посту изнад пишеш :
...Da vidite sad kad nazinat kupi pomenutu mashinu i izbushi 10tak rupa u BETONU burgijom Fi 12 , 10ak cm u dubinu i to ladno .
Sve to zabelezi kamerom , postavi na you tube i ovde nama okaci samo da bi dokazao da nismo bili u pravu ....
И кога си то прозивао ? И то није провокација?
Тако да:баш си ме уплашио због бановања. Ако за правду (моје мишљење и не вређање никога-само супротстављено мишљење) буде - нека буде !
Што рече господин Бранимир ја мислим да мало жестине није наодмет.И хтео сам и ја да окачим слике са тим мојим машинама са којима тврдим да сам бушио бетон,
али мислим да више нема смисла....
Pravila foruma su jasna i tu nema mesta za tumačenje ...
S druge strane mene recimo zanima stvarno kako sa VIBRACIONOM bušilicom probušiti bar 6 rupa fi 10 u za redom , neka to bude natrpozorna greda i nek se nijednom ne pogodi armatura ...
Ko bude ovo probao jednom shvatiće o čemu pričam ... Nažalost vibracione bušilice su u današnje vreme totalno promašena kategorija alata ... Jer sve gotovo materijale osim betona možete bušiti sa kvalitetnijum aku zavrtačem i namenskom burgijom . Ali bušiti beton je nešto sasvim drugo i tu nema dileme da su tzv čekić bušilice jedino dobro rešenje . Naravno beton se može bušiti i bez ikakve vibracije ili udara ali tu več zalazimo u područje gde mašine i rezni alati koštaju "ko prva ljubav " ...
Господине milens не морате с толико жестине писати на форуму, као што рекох правила су јасна и молим вас држите се теме Einhell udarna bušilica set TH-ID 1000 Kit. Мислим да је с моје стране учињено довољно да се страсти смире и нормално дискутује.
Па хајде објасни ми у чему је моја провокација или омаловажавање? Ето ја се мучио написао онолики текст,и добијем одговор правила су јасна.Ваљда за све су јасна?
И по мени поента је то што је човек рекао "десетак рупа" у бетону за годину.А остало дрво и метал.Е сад колико рупа узастопно,у каквом бетону,
са којом бургијом...значи доста.И ја сам зато закључио да је ова машина довољна за тако нешто.Очигледно да човек неће да ради са њом профи посао сваки дан.Ја немам такву,али имам вибрациону Бош,и Мистер Тул и стварно сам бушио бетон.Наравно имам и јаче,али њих употребим када хоћу брже и јаче.Тако да ...
ајд здраво...
Не желим више да расправљам с човеком који нема ни трунке поштовања према саговорнику. Ја се вама обраћам са ви, ви мени са ти. Ту више нема дискусије.
Та бушилица неће пробушити бентон, јер није за то намењена, а и са тврдом циглом ће се намучити.
Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..