Sta mislite o ovom alatu? Da li vredi kupiti?
Do sada sam imao kinesku Power "minus" 18v, ali kao i svima baterija je trajala malo duze od mesecne plate
Hteo sam da uzmem neku kvalitetniju kao npr SKIL ili zeleni BOSCH, ali za novce koje sam spremio moze samo da se pazari aku busilica sa sakatom NiCd baterijom koja ima sjajni memorijski efekat... U woby house-u sam video da ima gore navedena womax aku busilica sa Li-Ion baterijom za 6500din, sto nije ni malo ni puno... Cuo sam da je zeleni "siromax" blizak zelenom bosch-u po kvalitetu, pa mi izgleda kao dobra kupovina...
Namena je krajnje hobi varijanta, sa vremena na vreme odsrafiti, izbusiti tu i tamo, a da ne moram da cekam 5 sati da se puni baterija... Samo zbog toga sam pikirao Li-Ion bateriju...
Da li neko poseduje ovu spravicu? Da li je mozda bolje kupiti zvucniju marku, a sa NiCd baterijom?
Karakteristike proizvoda
Voltaža: 10.8 V -
Broj obrtaja bez opterećenja I brzina: 0-400 o/min -
Broj obrtaja bez opterećenja II brzina: 0-1300 o/min -
Broj pozicija obrtnog momenta: 22+1 za bušenje -
Maksimalni obrtni moment: 30 Nm -
Prihvat stezne glave: Ø1.0-10.0 mm -
Maksimalni prečnik bušenja u drvetu: 20 mm -
Maksimalni prečnik bušenja u metalu: 10 mm -
Vreme punjenja: 1 sat - Težina: 1.18 kg -
Vrednost zvučnog pritiska: 65 dB(A) -
Vrednost zvučne snage: 76 dB(A) -
Nosite zaštitu za uši ako je zvučni pritisak preko: 85 dB(A) -
Tipična vrednost vibracija: 2.5 m/S2 -
Pribor: - Baterija Litijum-jonska (1 kom) -
Punjač sa adapterom 230 V - 50 Hz (1 kom)
Hvala na odgovorima.
Loša je i pogrešna investicija kupovati beterijski alat za korišćenje tu i tamo.Baterija, tj. akumulator propada i kad se alat ne koristi.Za takve povremene poslove bolja je varijanta koristiti klasičan električni alat.
Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..