U pitanju je GORENJE WA 50050. Dobra mašina, da kažem solidna, otišao joj grejač ali joj je otišao i termostat. Na slici su brojevi 1 i 2 koji su krajevi grejača. Ispitivačem sam ustanovio da ima prekid između kraja br. 1 i kraja br. 2. Kada sam uzeo da ispitujem ispravnost termodavača tj. termostata pod br. 4 isto sam sa ispitivačem za stuju proverio i oba kraja su bla u prekidu. Napominjem da bi trebalo da termostat ima prekid kada dostigne odrđenu temperaturu a ne kada je hladan. Naime, ja sam ga testirao kada je bio led leden. Idem da vidim pošto je i taj termostat pa ću javiti šta se desilo. A da još i ovo, kada sam pojio direktno ove dve male crvene žičice, grejač je mogao normalnoda radi, doduše non stop, pošto nije bilo termostata da ga isključi.
Grejač na GORNJE veš mašini WA 50050
Ma kakav ve-ka majstor?! Inženjer informatike koji želi da popravi mašinu a izgleda da je glupost. Naime, žena mi kaže da mašina ne greje. O.K. Milon puta, sam menjao grejač na veš mašinama ali sa starim programatorima. Kao svaki "SAM SVOJ MAJSTOR" uzmem digitalni multimerač, podesim ga na poziciju da kad je žica u redu on pišti, a kada je žica u prekidu on "ĆUTI". E sada, tako sam proverion grejač. Merač je ćutao. Odem i kupim takav grejač, doduše stari je bio 1700 W, a čovek mi prodamo malo jači 2000 W. ugradim ga i vratim sve na mesto, upalim mašinu na 40ºC. Ono radi. Isključim mašinu, vratim poklopac i samu mašinu na mesto. Uzmem klinju da se prošetam, da bi žena mogla da uradi nešto po kući, kad mobilni zazvoni sa ženinim pitanjem: "uključila sam na 30ºC a staklo je i dalje hladno." vratim se ja kad ono stvarno OPET NE RADI. Uzmem moj merač da proverim i termoprekidač na istu foru kao i sa grejačem, kad ono mućak. Odem kod prodavca što mi je prodao grejač da vidim sa njime da li ima termoprekida, naravno nije ga imao, ali je uzeo kao da ga on proveri kad kod njega RADI. Pa stoga je moje konkretno pitanje, kako da proverim ispravnost termoprekidača? Evo poslaću i sliku samog termoprekidača. Unapred zahvalan ve-ka inženjer informatike!
Grejač nije isto što i žica, odnosno otpor mu nije 0.
:hh :hh Inžinjeru,ono "ve-ka majstor" se ne odnosi na tebe nego je ustvari moj potpis,nije kvalifikacija nego igra reči,skraćeno moje ime(zovem se Vjekoslav).Ispravan grejač treba da ima otpor oko 25 oma,ne sme da ima proboj prema masi.Termostat koji si postavio je ustvari više sonda-pirimetar koji daje signal elektronskom programatoru-modulu,ali to je već tvoj fah : :bye2
Е pa Vjekoslave drago mi je ja sae zovem Miroslav. Ono što se tiče ve-ka majstora i tvog "elektronskog" potpisa nije daleko od istine koja mene opisuje. Sve je ono tačno što si napisao. Naime, sa grejačem je sve u redu, već je jedna moja glupost koja se nije smela dogoditi majstoru ve-ka. Prekontrolisao sam grejač i ima zaista 26 oma, ali ova sonda jeste likom kao sonda ali je u stvari mikroprekidač koji se nalazi na grejačima novije generacije. On takođe daje otpor i služi od prekomernog tj. nedozvoljenog prekoračenja grejanja.
A što se tiče programatorskog modula, e tu već sam malo slabiji, za to treba biti elektroničar a ne informatičar, ali bih se upustio i u tu avanturu. Puno hvala i pozdrav!
Поздрав,
имам исти тип машине и већ 3 пут у релативно кратком року машина ми ради много дуже него што је по програму. Након завршетка све три лампице сијају 6 пута. У проспекту каже да је:
1. отказивање грејача
2. прехладна улазна вода
3. ручно доливање воде
Е сад пошто се не дешава при сваком прању, не знам одакле да кренем?
od resetovanja, 2 očisti taložnik/filter i pogledaj ima li kamenca. 2a grejač je potrošni deo - nije jedan zauvek. 2b - starost mašine? 2c-99 nedovoljno podataka- može dopuna, biće lakše
Eh EKSPERTI pomagaj te masina wa 50050 problem grijac ispravan radi provjeravo sam ga i termo prekidac sto se nalazi na grejacu sve ok osim sto nema struje na grijacu
da iskreno kazem ocistio sam grijac i i vratio ga u masinu sve sastavio i upalio masinu ali i zajebo kad sam ispitivacem provjeravo imali struje na njemu slucajno sam spojio plus sa uzemljenjem i varnice
struje nestade osigurac izgorio
promjenem osigurac pa reko da ponove provjerim na grejacu jel ima struje kad nema vise struje izvadim ponovo grijac provjerim ga ispravan grije ponove ga vraatim
i pogledam modulu mislim na programatoru vidim 2 mislim da su kondezatori malo crna okrenem ga na istom mijestu samo sa drg strane na lemu malo crno
sad vase misljenje
do cega je i sta treba popraviti i dali se moze popraviti
velikiii pozzzzz
Plus nema na mašini.
To nije termoprekidač.
Modul je za popravku.
Ne piši gladan-gutaš slova, a i izmišljena su i velika slova bar za početak rečenice.
Može se popraviti sigurno, a veću si štetu napravio nego kvar koji je bio.
poz
Objašnjenje je dosta konfuzno.U jednoj rečenici grejač u prekidu a na kraju radi kad se zaobiđe termostat(na direktno).I nema nikakvog pitanja na kraju?
Ve-ka majstor, popravlja sve osim karaktera-nema delova(Ve-ka nije kvalifikacija nego skraćeno ime)
https://www.facebook.com/cepacizadrva1/