Pozdrav svima.
Na poklon sam dobila ovaj kafe aparat ali ne znam kako da ga koristim.Mozda zvuci glupo,ali je tako.Ustvari ne znam u koji dio se sipa voda,i otkud ova mala rupica s lijeve strane na drugoj slici i koja jevrsta kafe najbolja za to.Molim vas ako je neko strucan ili i ma nesto slicno kuci,da mi pomogne.Inace sam veliki ljubitelj kafe pa bih htjela i ovo isprobati.Puno hvala unaprijed.Pozz
Kafe aparat clotronic ka 2563
Pa ovi aparati su namenjeni za "filter kafu " mada moze i obicna kafa ali nije to to .
A pored kafe treba ti i papirni filter, izgleda ko fišek ima da se kupi u većim prodavnicama kao i filter kafa koja dođe krupnije mlevena i manje pečena od obične.
na aparatu pise kaffe powder,koliko sam mogla izgooglati to je onda sitna kafa.Hvala na odgovorima.Pozdrav veliki
Aparat za filter kafu. Vodu sipas u posudu pored filtera a mala rupica sluzi da voda ode od pumpe i grejaca. Posle kad se voda zagreja ide preo cevi iznad filtera. Ne treba ti filter vrecica posto tvoj aparat ima trajni filter. Vrecice mozes kupiti samo ako neces da se bakces sa pranjem trajnog filtera. Kafu kupujes na kojoj pise instant ili filter. Stavis kafu u filter sipas vodu u posudu i ukljucis tek kad ima vode u posudi inace ode grejac. I onda uzivas u svojoj kafi. Jacinu kafe biras pri samoj kupovini kafe ustvari po u kojima je upakovana kafa. Aparat treba dobro da se odrzava inace nema nista od dobre kafe.
U principu meni licno se nesvidja ta kafa.
voda u veliku posudu pozadi, papirni filteri po želji ili mogućnostima. Koristio sam namenski mlevenu kafu ( za filter kafu ), a zbog tvrdoće vode mora se čistiti jednom mesečno deo za vodu. Deo z kafu se malo čudno demontira i potrebno ga je ponekad dobro oprati a iskorišćene filtere što pre ukloniti iz aparata ( leti posle dva-tri dana uplesnjive). Bez vode neće raditi, a vode sipati koliko treba, ne preterivati. Imao sam mnogo gori od toga, ali je junački poživeo uz održavanje 15 godina.
Može i za čaj, ali nikako ne za fino mlevenu kafu!
meni se za čaj najbolje pokazao dok je služio a posle smo ga itnuli napolje
bokal se bolje pokazao i za čaj i za nes kafu
stim da treba kafa za ovaj aparat krupnije mlevena
ova iz prodavnice nije baš za to imao sam nekad sličan aparat
http://peradetlic.hupont.hu/
http://kreativnost.4umer.com/