Pozdrav,
posle dosta godina besprekornog rada je počeo da zavija i škripi kompresor. Desi se iznenada i buka je nesnosna i neprekidna - nikakvo pomeranje frižidera u radu ne zaustavlja buku.
Kad se ugasi i ostavi neko vreme, pa upali ponovo - radi normalno. Pretpostavljam da će biti sve češće i gore dok ne otkaže.
Da li neko može da mi kaže približnu cenu zamene kompresora.
Hvala unapred!
LG frižider GR-389 kompresor zavija
@xAffinity, osim ručna, kakva još zamena kompresora postoji?
Moja greska, pogresno sam napisao com, ispravicu
Pa.... kad razmislim, uvek sam bio veoma zadovoljan "bistrim" odgovorima na ovom forumu - valjda ga zato godinama ne posećujem.
@xAffinity mogao bih sam da ga zamenim da imam nov - interesovala me je naravno cena kompresora, ali sam nažalost bio nedovoljno jasan...stvarno se neće ponoviti.
Hvala na "pomoći" u svakom slučaju, samo vi ćakulajte, lepo je vidim dokono društvo ovde - družite se "majstori" i uživajte, a što se mene tiče ovaj put je "over and out".
@Floyd, jel došlo vreme da se vređamo? ok. ti toliko ne posećuješ ovaj forum da si na kraju došao tražeći pomoć od tih istih, kako ti kažeš, "majstora", jer, šta znaš, možda "oni" nešto i znaju. pazi da ti kažem, meni, kad se nešto ne sviđa kažem "pi, kakano" i ne diram to više.
inače tvoje pitanje je bilo bistro taman onoliko koliko i odgovor na njega, kompresor se traži po oznaci na njemu a ne po trgovačkom imenu za frižider, pa onda to lepo izguglaš... usput, očekivao sam da odnekud i čujem tu nesnosnu buku tako verno opisanu, samo ti je onomatopeja falila pa da pitanje bude kompletno, a svi jedva čekaju da ti odgovore u roku od odmah.
e, sad, ako i na ovo odgovoriš znaćemo koliko i tvoja reč vredi, jer, ako odeš i ne vraćaš se nećeš ni znati da te je neko ovde slučajno tagovao, osim, naravno, ako ti komšija steva ne javi da te neko od BISTRIH članova, forumakojiseneposećuje, pominje. što se mene tiče over and out i za tebe.
Zamena kompresora kosta oko 2000din.