Molim vas za misljenje, posto je frizider moj, ali su ga koristili (i dali na popravku) drugi, pa ne znam u cemu je stvar:
Dobila sam pre par nedelja sledecu poruku:
"Frižider se ispraznio sa freonom, i prestao da radi. Bilo je neophodno da se cevi produvaju i ponovo napune.Nije neobično da se to dogodi frižideru posle nekoliko godina ukoliko je osrednjeg ili lošijeg kvaliteta. Majstor je rekao i da je uobicajeno da taj frizider uvek ima vrucu povrsinu, jer je takav raspored delova."
- Ja sam jos u leto 2010 sasvim slucajno primetila da je frizideru gornja povrsina VRELA. Deo za led je bio duuuuuuboko zaledjen, ima li to veze? Da li ritam odledjivanja utice na ovo?
- Temperatura je bila preniska, ne oko 4, 5 (sredina), vec gornja trecina - ima li to veze?
- Kuda je istekao taj freon, zar to nije otrovan gas?
- Da se ne radi o ciscenju/odledjivanju ostrim predmetom, pa frizider ostecen, pa ce freon kroz tu rupicu opet da curi?
Uglavnom - zasto i KROZ STA curi taj freon i sta ciniti da se to opet ne dogodi?
I sta da ocekujem od tog frizidera, da li je stvarno kvalitet toliko los, pa je bolje da odmah kupim novi? Nemam zelju da ga poravljam za 45 € svakih pola godine...
I da li je ta cena te popravke o.k.?
Majstor koji je radio popravku nije uopste vise dostupan , a njega sam htela sve ovo da pitam, kao i da li je zavarivao i sta...
Puno se zahvaljujem na svakom odgovoru!
Prevario vas majstor.
Na tom uređaju su korodirale cevi i izašao je gas. Gasovi kojima se pune frižideri nisu otrovni.
Opravka tog uređaja nije isplativa.