Imam problem sa ovom ves masinom. Ne prima prasak iz srednje pregrade, samo iz prve. Pomislio sam da treba ocistiti, sto je i prvi vid popravke, ocistio sam sve, ali nece. Ona nema posebno crevca za svaku pregradu, nego ima neki razdelnik koji usmerava vodu. Medjutim ima i jednu ekscentar polugicu koja nesto regulise, probao sam je u raznim polozajima ne znam da li je do nje, i gde treba da stoji. Molim nekog ako je imao slican problem da mi objasni gde i sta moze da bude problem? Evo i slika da bude jasnije.
Ves masina Gorenje WA 442-primanje praska
polugica koju si spominjao nalazi se iznad posudice sa praskom ako se ne varam? preko nje programator mehanicki kontrolira doziranje praska i prolaz vode zajedno sa el ventilom, pregledao sam takve masine i "mislim" da tako su seriski napravljene da samo u prvi kanal sa lijeve strane sipaju vodu i salju u bubanj kod mene kuci je gorenje wa 441 model mladja i ista stvar.
ali opet nisam siguran jer se ne bavim vec dugo tim poslom.
I ovo je jedan od bisera na Gorenje mašinama novije generacije...Nikko ne može da me ubedi da je čitava ova mehanička skalamerija napravljena da uštedi dva ventile nego je sve sklopljeno da se što pre pokvari.
Prijatelju,na ulazu u dozirnu posudu "boravi" rotirajuća mlaznica koja usmerava vodu u posude.Tom mlaznicom preko ovih plastičnih zglobova upravlja spori krivuljar koji je dodat na osovinu programatora.
Probaj na prazno da okrećeš dugme programatora segment po segment i posmatraj šta radi mlaznica,moguće da je zakočena od kamenca.
Po meni,mnogo je bolje rešenje;jedan ventil-jedna posuda.
I po meni je mnogo bolje resenje na starim masinama, da svaka pregrada u posudi za primanje praska ima zasebno crevo. Stvarno, napravljeno je i lose i nekvalitetno, ja od one plastike(slabe) od koje je napravljena poluga, ne bih pravio ni stipaljke za ves.
Tako je, ta poluga se nalazi iznad posude za prasak, i prasak ne prima iz srednje posude, od kamenca sam ocistio koliko sam uspeo, i rucno mogu da je pomeram u sva tri polozaja, ali sama nikako..
Isključi iz sruje i okreći polako programator posmatrajući veliku belu ravnokraku polugu da li se pomera. ( sa slike 1)