PozZz ekipi na forumu .
Jednom sam uz vasu pomoc uspeo da otklonim kvar na ovoj masini ( slucaj zaglavljene carape ) , pa opet da pokusam .
Elem masina je radila sve do momenta kad je trebala da ukljuci centrifugu.
Tu je stala i ne uzbacuje vodu.
Sta moze da bude , i sta da radim ?
Hvala . . .
Ves masina LUX WM616-ne izbacuje vodu i ne radi centrifuga ?
Da bi centrifugirala,mora da izbaci vodu(to je uslov-hidrostat).Treba razraditi pumpu ili zameniti i sve će da radi kako treba...
Kako da izbacum vodu a da ne napravim poplavu u predsoblju ? ( kupatilo je malo pa stoji u predsoblju )
Gde se tacno nalazi pumpa , i kako izgleda?
Da li je to nesto sto mogu sam da odradim '
Ako moze korak po korak . . .
Odvodno crevo pustiš dole i slobodnim padom istočiš vodu u pliću tepsiju ili lavor,ako treba iz nekoliko puta...
Voda je ispustena na opisan nacin a uz put sam izvadio i filter i oprao . Bio je delimicno zaprljan , nista preterano .
Skinuo sam zadnji poklopac i vidim kako pumpa ima jedno rebrasto crevo nepravilnog oblika za dovod vode pa razmisljam da nije i ono na neki nacin zapuseno ili mozda to uopste nije moguce .
Da li da skinem pumpu i probam da je odblokiram i kako se to radi ?
Smem li da tako skinutu pumpu povezem na struju da proverim radi li ona?
Vidim tri zice , ovu zutozelenu ne bih dirao .. . . . . .
To crevo je u redu(takav mu je oblik).Pumpa ti je na dohvat ruke(sa zadnje strane)možeš je probati i vizuelno i električno(onako kako si opisao).
Možda ti na motoru ne radi centrifuga,tj brzo okretanje
Kao sto rece ognjeni ipak je pumpa bila u pitanju.
Skinuo sam je , povezao sa strujom i nije radila.
Rotor se s naporom okrece rukom.
Nisam hteo a i ne znam da je popravljam , kupio novu ( 1000 din ) i zavrsio poso .
Zmaju hvala i pozZz . . .
E jbmti , ili ja nemam srece sa ovom masinom ili ne znam sta je ???
Evo 12 06 sam zamenio pumpu za vodu i juce 18 07 ponovo isti problem ?
Ne izbacuje vodu!!!
Znaci radila je malo vise od mesec dana ?
Skinuo sam pumpu ( sad znam kako ) , tako skinutu sam povezao na struju i cuje se samo tiho zujanje ( kao da je nesto blokirano )
Ne bih nista da odvijam , da pokusam da zamenim kod prodavca na pijaci , ako mi uvazi nekakvu garanciju .
Doduse i da sam kupio u prodavnici pomenuti deo pitanje je koliko bi mi uvazili garanciju jer nije strucno lice ( serviser ) zamenio deo .
Na pumpi pise MIKRON TECH.
TIP AMP-30/02
220V,50HZ,80W
KI.IZOL.B 09/10
E sad pitanje , mogu li s pravom da trazim novu pumpu ?
Da li da trazim neku jacu , ili je jednostavno ovaj tip predvidjen za ovu masinu ?
Vredi li da se bakcem i dajle sa ovim ili da skupljam pare za novu masinu ???
Hvala na svakom savetu i pozZz . . .
Skini plastični deo(tri šrafa pa ćeš možda videti šta koči,dugme,dinar,gumica za kosu,čačkalica ili jednostavno namotana vlakna na osovinici ispred semeringa),podmaži klizne ležajeve sprejom,malo razradi ručno pa probaj van mašine direktno...
Moja greska Ognjeni .
Sad kad si mi objasnio kako se skida ova plastika , kad sam dosao do lopatica(propeler ) utvrdio sam da pumpa u stvari radi !
Prikljucio sam na struju i lepo vizuelno utvrdio da radi , jeste da se tiho cuje ali je to valjda njen normalan zvuk kad radi na prazno .
Sta mi je sad ciniti ?
Pretpostavljam da struja ne dolazi do nje u potrebnom momentu?
Nemoj mi samo recu da je programator u pitanju ( cuo sam da je skup )
PozZz . . .
Ne rekoh da masina normalno radi i okrece kad okrenem programator unapred , jedino centrifuga . . .
. . . ono sto znas da nacrtas , znas i da napravis . . .