Evo nove teme, rekao bih, jako bitne za naše psihičko a i fizičko zdravlje.
Dakle, gde se jede najbolji "komplet"?
Po meni, to je na putu Užice- Zlatibor, u jednoj maloj kafani sa leve strane puta gde, osim kompleta, služe i onu moču od pečenog ili prženog mesa. Tek toliko da se sa njom prelije komlet ako je nekom suv
A da bih bolje zapamtio gde je, ja i slikao.
"Komplet"- gde je najbolji?
Ljudi, djuma ima nakamurinu shifru !!!! :hh
:hh :hh :hh
a holesterol, purini i ostali "saftovi" samo frcaju!
Ma koji holesterol sve se to ispere dobrom klekovačom. :hh
Komplet je ipak najbolji u Uzicu, kod jednog "sipca" (nadam se da se ovo nece smatrati jezikom mrznje jer to i nije). Nisam slikao, ali sledeci put kad budem otisao na Zlatibor, svraticu i do Uzica, pa cu Vam doneti da probate sta je "poslednje cudo tehnike" :hh :hh
Sto se tice klekovaca (to mi je vec uzi fah), obrati se Biljani Tosic - Bela zemlja, nema bolje, veruj mi :hh :hh
Ljudi, djuma ima nakamurinu shifru !!!! :hh
Nema bre :nono . Samo su nam se potrefila interesovanja, a i ukrštali putevi :hh :hh
Ko razume, shvatice
dusmani nijedni! zar ovakve slike na moj prazan zeludac? ccc...
Negde na tom potezu prema Zlatiboru sam se jedanput požalio konobaru zašto nema jagnjetina nego samo prasetina . Odgovor je bio sledeći :" Nije stigao kamion iz Dolova sa jaganjcima " :nes2 .Inače malo objašnjenja ko ne zna Dolovo je susedno selo kod Pančeva .
Stvarno im je jagnjetina planinska jako dobra . :hh :hh :hh :hh :hh :ahaha :ahaha :ahaha :ahaha :ahaha :ahaha :ahaha :ahaha
Pa, zna se sta je na Zlatiboru sinonim za ovcu...
Ko ne zna, neka ode i neka pita.
Pa sad,dotakli ste me sa temom......
Na vise mesta sam nailazio na dobar "komplet",a negde se i "raspareno"dobro jelo :hh ali.........
kod gazda Teshe u Sremachkom Jarku najvise volem da se 'ranim.
Pored toga sto je vrlo ukusno i kvalitetno,blizu mi je.A to je vrlo bitno,jer dzaba dobra klopa i pice ,ako je daleko pa ne mogu do nje.
Sto bi rekli mislioci-boljevrabac u ruci,nego golub na grani :hh
ZAKLJUCAK:ne mora biti najbolji,bitno je da je najblizi!!! :hh
ZAKLJUCAK:ne mora biti najbolji,bitno je da je najblizi!!! :hh
Za ovo si potpuno u pravu...
Ma jasta da sam u pravu :hh
Pozdrav za sve na forumu jedna infomacija u Čajniču se održava veliki narodni zbor Mala GOSPOJINA poznata ovom djelu tromeđe gdje je uvijek dobra zabava , hrana , kao i poznato gostoprimstvo ovog djela Bosne, Srbije i CG ako neko želi još danas da svrati ili mu je blizu puta kojim putuje neće zažaliti cijelu noć je trajalo veselje koje se evo i danas nastavlja .Stim da u Čajniče za Malu Gospojinu najviše dolaze vjernici na pokloničko putovanje našoj Velikoj svetinji Ikoni presvete Bogorodice ,,Čajnička Krasnica,, dolaze mnogi koji bi željeli da vide taj tradicionalni zbor koji je u pisanim dokumentima još održavan krajem 19 vijeka . pozdrav za sve nadam se da nisam pogriješio forum biće i slika NJegoŠ.
hvala na pozivu... na zalost... moracu da sacekam neki drugi put
E pa danas je pocela i cuvena Šabačka čivijada.E tu ima da se kupi šta poželiš.A tek za pojesti i popiti,da ne pričam.
Evo baš malopre mi je jedan drugar ispričao super recept za lignje na roštilju.Ide ovako: kupe se sveže lignje,lepo se očiste,stave se razni egzotični začini,ostave se da odstoje 24 sata u frižideru u nekom sosu,po izboru.Sutradan,pripremi se roštilj,dobro zagrejana vatra,naravno rešetka se premaže slaninom,što masnijom.Onda uzmete one lignje,lepo pripremljene,u sosu,i bacite ih u tri lepe..., a na roštilj bacite svinjski vrat i jedete k'o ljudi.
е то је прави рецепт....
Dobro bre, ljudi...jedete li vi išta? :nes
Niko se ne hvali kobasicama, a posebno šunkama. Makar i prošlogodišnjim.
Ima li to kogod viška ili da se uplašio svinskog gripa, pa da prodaje, i pošto.
Ja se gripa ne bojim :hh
E vidi Nakamura,toga je odavno nestalo.A ovo toplo vreme ne ide nam na ruku da potamanimo bravce,pa da pravimo nove specijalitete.Ali,uskoro ce i temperatura pasti,ako Bog da,ide zima......jedva cekam.
Stvarno Sremci moji dragi gde ste sad? Niko da zove na svinjokolju (najnoviji lek protiv gripa) i na degustaciju novih proizvoda? :hh
били чварци ал само уз личну карту :hh :hh :hh
HOBOTNICA NA SRPSKI NACIN
SASTOJCI
1 MALO PRASE ( DO 15 KG.)
1 VECA HOBOTNICA ( ca. 2 kg)
KROMPIR
PRIPREMA
Dok se prasence vrti na raznju - hobotnica se kuva sa krompirom u puno posoljene vode.
Kad je hobotnica gotova, a prase peceno, izvade se krompiri, voda prolije,
a hobotnica se baci machkama i kerovima, da ne zahebavaju dok mezimo..
Prase servirati uz hladno pivo.
Pre 10-15 dana spomenu Vukoje današnju čvarkijadu u Valjevu, te tako ja odoh
Šteta što medijski nije najavljeno i bolje propraćeno, mada sam primetio nekoliko fotoreportera. Ovako...malo takmičara i sve ima formu lokalnog skupa nekolicine majstora. Šteta.
Odavno nema najava bilo kojih manifestacija. To je, jelte, reklama! pa ako se ne plati, objave nema. To,zbilja, jeste šteta. Tek, post festum, ako imaju interesa (slobodni minuti, ekscesne situacije...), može se o po nečemu nešto i čuti.... To je novo vreme...
Nakamura sto se nisi javio da krenem i ja i ponesem paradajza i belog luka,a kod Vukoja bismo se valjda ogrebali za koje "Valjevsko".
све се ствари на топлоти шире а на хладноћи скупљају.......а чварци? :hh :hh :hh
Nakamura sto se nisi javio da krenem i ja i ponesem paradajza i belog luka,a kod Vukoja bismo se valjda ogrebali za koje "Valjevsko".
Šta da se javljam??? Proletos sam pokušao da pokrenem inicijativu za neko druženje nas forumaša, a ono...ništa
Mora malo da se da duši oduška
Kak'i ste bre...samo na pare mislite :hh
Ja sam isto bio za to druženje, ali nije bilo zainteresovanih.Šta da se radi, došla teška vremena pa se prebrojavaju i sitni novci.
E bre zvukoljube...pa nije valjda da se toliko ne može. Pgotovo što se malo razbistri glava pa se posle lakše radi. A možda padne i neka nova ideja na pamet. Svakodnevno viđanje sa istim ljudima ne donosi nove ideje jer su sve već prežvakane. Samo novi ljudi mogu da daju i nove ideje.
Nismo bre u americi pa samo kuća-pos'o, pos'o- kuća :hh
... Šteta što medijski nije najavljeno i bolje propraćeno, mada sam primetio nekoliko fotoreportera. Ovako...malo takmičara i sve ima formu lokalnog skupa nekolicine majstora. Šteta.
Nažalost, u nedelju sam bio na putu, tako da nisam mogao da navratim.
Ali, ne čudi me što je bilo ovako kako Nakamura kaže, obzirom da je cela manifestacija od osnivanja praćena samo nama svojstvenim "folklorom".
Nećete verovati, ali ovde se vodi pravi mali rat (sa sve sudskim procesom) oko toga ko je nosilac "brenda". Nisu mogli ni oko toga da se dogovore! :tup
Sa druge strane, bilo je pritužbi na lokaciju (u samom centru grada, na Kolubarskom keju), pošto oni kazani kuvaju ceo dan i prilično nadime okolinu ...
Tako da su gradske vlasti, ne želeći nikom da se zamere, jednostavno prećutno prepustili da se stvari odviju same od sebe, pa tako nije bilo ni zabrane, ali ni adekvatne medijske podrške.
Nadam se samo da su Nakamura i ostali posetioci barem uživali u čvarcima i VA pivu ... A ni rakiji nam nije mane.
Biće bolje dogodine, sigurno!
Ljudi, djuma ima nakamurinu shifru !!!! :hh
Previše analize dovodi do paralize