Molim člana micky83 da se javi, te ako je raspoložen da napiše detaljnu recenziju njegove postavke i potrošnje sa poređem pre i posle.
Hvala!
Ja sam prepravke uradio krajem decembra...
Sto se tice problema sa podhladjivanjem kotla to je reseno ...Ciljana temp vode u kotlu je 78 stepeni, smanjenje snage sagorevanja pocinje na 70* . Pumpa radijatorskog kruga se pali na nekih 65 stepeni. Mesni ventil je u tom trenutku ostao na polozaj u kojem je bio na kraju predhodnog dana . Voda ka radijatorima se postepeno povecava , i pumpa radijatorskog kruga se ne gasi vise. Povrat vode u kotlu kod hladnog starta je uvek preko 60* . Kada se ceo sistem ugreje povrat bude i preko 70* . Temp ka radijatorima je ovih dana oko 50*, manje vise. Tem u kuci 22* ... Sto se tice potrosnje kotao radi 24h i potrosnja je 45kg/24h... Tom potrosnjom nisam zadovoljan ali kuca mi je bez izolacije, tako je kako je ...
Par dana pre ovog zahladjenja kada su temperature bile u ozbiljnom plusu potrosnja mi je bila 20kh na 12h koliko je kotao radio prosecno tada.
Verovatno potrosnja moze da bude bolja, ja sam neki rezultat postigao reduciranjem usisa i podesavanjem brzine ventiilatora ali sam siguran da to sve moze mnogo bolje u rukama nekog iskusnijeg
Nije njemu problem instalacija grijao se čovijek na drva normalno i lako postizao temperaturu, njemu nešto nije dobra sprega gorionik kotao, kao da gorionik ne daje dovoljnu snagu ili je loš pelet.