Pozdrav svima.
Interesuje me misljenje o pecima Tim Sistem iz Stare Pazove. Interesuje me Magicna pec, Carobna pec, Diana, Laderata...Da li ih neko poseduje, ili da ste culi nesto o njima? Hvala.
Misljenje o tim sistem pecima
Ja sam uzeo prije 5 godina slican model, i sluzi bez problema, ne gasim vatru citavu sezonu. Dok smo na poslu i ponoci stavimo uglja da drzi vatru, a kad smo kuci bukova drva i grije odicno.
Ja sam uzeo prije 5 godina slican model, i sluzi bez problema, ne gasim vatru citavu sezonu. Dok smo na poslu i ponoci stavimo uglja da drzi vatru, a kad smo kuci bukva drva i grije odicno.
Super, super! Koliku povrsinu grejes? Meni treba za 35kvm. Valjda je dovoljna pec od 10kw.
Grijem oko 25 kvadrata i sasvim je dovoljna bez stedise.
Grijem oko 25 kvadrata i sasvim je dovoljna bez stedise.
Odlicno! Bice onda dovojlna i meni, a tu je i stedisa od ranije, ako zatreba. Kazes da je tvoja, slican model "Diani", koju sam danas prvi put video uzivo u radnji. Mozda jedina zamerka je tesno loziste-200 x 250 x 360mm. Visina je dobra (360), ali me bune duzina i sirina (200x250). Da li je tako i kod tebe, tj. da li imas problem sa krupnijim drvima? Bitno je da stane dovoljno goriva, a ne samo po jedno drvo, pa da mora cesto da se lozi. Ako se stavljaju po visini, stace dosta, ali da li ce tako da gore? I jos jedno pitanje, pa necu vise da ti dosadjujem: kako izgleda odrzavanje, tj. ciscenje same peci, osim redovnog iznosenja pepela- sta jos ima na njoj od elemenata za ciscenje osim cunkova(dimovodnih cevi) i koliko cesto se cisti? Hvala ti na svemu do sad.
Ovaj moj model vise nema na sajtu, uska je i visoka, bas slicna tvojoj. Sto se tice drva nema problema jer su vrata komotna pa se mozze napuniti loziste. Ja uvece napunim loziste ugljem i zatvorim klapnu i ujutro osvane zar u lozistu. Sto se ciscenja tice ociste se cunkovi i to je to. Loziste je oblozeno samotom a staklo na vratima se samo cisti.
Bas ti hvala na detaljnim odgovorima, to mi puno znaci. Nemam nikog drugog u svojoj blizini da pitam, svi imaju Magicne i Carobne, ali Dianu gotovo niko. Zaboravio sam samo jos jednu stvar- ove peci bi trebalo da greju prostor, prvenstveno zagrevanjem vazduha ( konvekcijom ), a manje zracenjem. Takva je bar sema prikazana na sajtu proizvodjaca i tako bi se zakljucilo po onim otvorima na grejnoj polci, odozgo. Da li je tako? To je za mene bitno, jer je planiram za kuhinju i bice u blizini frizider, pa ne bi bilo zgodno da previse zraci ka njemu. Hvala jos jednom.
Gledajuci semu, tako izgleda, da grije strujanjem vazduha. Na mojoj to nema, bar ne u ovom obliku. S tim da se gornja ploca na njoj nikad ne ugrije jako, npr. ne bi mogao provreti vodu, samo ugrijati.
Gledajuci semu, tako izgleda, da grije strujanjem vazduha. Na mojoj to nema, bar ne u ovom obliku. S tim da se gornja ploca na njoj nikad ne ugrije jako, npr. ne bi mogao provreti vodu, samo ugrijati.
Da, razumem. Znaci da nisu svi modeli isti. Malo kvari utisak to, sto na njoj ponekad ne moze nesto i da se skuva, ali ne mari-vazno je da greje.
Pozdrav svima. Evo javljam se, nakon obavljene kupovine. Odlucili smo se za pec "Diana" Tim Sistem i pre 10-ak dana je stigla u nas dom. Prvi utisci su veoma pozitivni, pa ne znam odakle da krenem. Pec je vrlo malih dimenzija, a greje toliko dobro, da covek ne poveruje (oko 35kvm). Potpaljuje se izuzetno lako i brzo i to samo papirom i sitnim drvima i momentalno pocinje da greje. Gori izuzetno lepo, jakim , intenzivnim plamenom i vrlo brzo postize temperaturu u lozistu, potrebnu za sekundarno sagorevanje ( proces je poceo, kada pocnu da obgorevaju rupice u zadnjem zidu lozista i bude vidljivo sagorevanje gasova). Bocne strane peci se greju relativno malo(moze da se drzi ruka na oblogama), sto mi je bilo veoma bitno, ali malo vise greje zadnji zid, pa je korisno da se napravi odstojanje. I za kuvanje je veoma korisna, ali mana joj je, sto ionako malu grejnu plocu, smanjuje cunak, koji jedino moze da se montira odozgo, na dimovod. Grejanje je izuzetno prijatno, jer je zracenje svedeno na najmanju meru (osim preko plotne i kroz staklo), vec zagreva vazduh, konvekcijom. Zadrzava zar do jutra, cak i ako se ne stave drva pre odlaska na spavanje. Eto, javljacu se i dalje sa novim utiscima, mada do sad i nije bilo mnogo hladno, ali videcemo kako ce biti i kako ce se pec pokazati na dalje.
Pozdrav svima! Evo jos jedne grejne sezone i ponovo je grejanje aktuelno. Vec sam napisao da sam kupio pomenutu pec "Diana" Tim Sistem, ali nisam napisao da je prosle godine koriscena tek nekoliko dana zabog starog dimnjaka, koji se zapusivao. Za ovu sezonu smo je postavili na potpuno nov nekoriscen dimnjak i kupili komplet novih cunkova. Medjutim, primecuje se sledece-ona toliko zagreje dimnjak, da je zajednicki zidi kroz koji on prolazi, a koji dele dve spavace sobe na spratu izand peci, jednostavno vruc! Morali smo cak da odmaknemo plakar, koji se naslanjao na taj zid (odelo u njemu se zagrevalo). Dobra strana toga je, sto te sobe na spratu ovako nije potrebno grejati. Dimnjak vuce odlicno(cuje se promaja u njemu), sagorevanje je bez dima( bar nismo mogli da uocimo da dim uopste izlazi iz dimnjaka na krovu.
Ne znam da li je ovakva situacija normalna i kako ce se grejati prostorije za koje je pec namenjena, kada bude hladno (to za sada nije problem). Nismo kupili stedisu, mada su mi ljudi napomenuli da bi trebalo, "da se ne bi grejalo nebo". Imamo starog stedisu, ali ne nameravamo da ga montiramo,jer pun nsalaga cadji i mislim da je i on pravio problem prosle godine. Ne znam koliko bi on pomogao, da se smanji temperatura u dimnjaku. Ocekujem vase savete i misljenja. Nadam se da ce ovaj moj post biti uocen, jer nisam hteo da zapocinjem novu temu. Hvala svima!
Ukoliko vam se dimnjak toliko zagreva , trebalo bi da pritvorite klapnu na peci , tzv cug . Stedisa se cisti kao i cevi/cunkovi bar jednom mesecno ili cesce .
Ukoliko vam se dimnjak toliko zagreva , trebalo bi da pritvorite klapnu na peci , tzv cug . Stedisa se cisti kao i cevi/cunkovi bar jednom mesecno ili cesce .
Pozdrav i hvala sto se javljate. Pec nema nikakvu klapnu na izlazu dimovoda. Sve sto ima od regulacije, to je onaj kruzni otvor (nazvao bih ga "leptiric") za primarni vazduh kod pepeljare. Da li ste mislili da se klapna ugradi na cunku? Znam da neki i to rade i onda se okretanjem osovine otvara i zatvara, po potrebi. Ne znam da li je to dobro resenje. Mislim da je starog stedisu nemoguce dobro ocistiti. On je ranijih godina redovno ciscen, tresenjem i udaranjem, pa koliko ispadne. Nismo imali drugi nacin, npr. nesto kao cetku. Ti kanali na njemu su tesko dostupni.
,
Stedisa se solidno moze ocistiti cetkom za pranje flasa, onom na zicanoj drsci koja se moze saviti taman koliko je potrebno da pristupi svim cijevima.
Stedisa se solidno moze ocistiti cetkom za pranje flasa, onom na zicanoj drsci koja se moze saviti taman koliko je potrebno da pristupi svim cijevima.
To je i meni padalo na pamet, ali mi je delovalo nelogicno. Imam takvu cetku, probacu, hvala.
Zdravo.
Razmisljam se izmedju Tim Sistem Diane i Milan Blagojevic Corner (ili Hit)
http://www.tehnomanija.rs/kamini-i-peci-na-cvrsta-goriva/tim-sistem-kami...
http://www.tehnomanija.rs/kamini-i-peci-na-cvrsta-goriva/milan-blagojevi...
http://www.tehnomanija.rs/kamini-i-peci-na-cvrsta-goriva/milan-blagojevi...
(valjda nije zabranjeno da kacim ove linkove?)
posto su istog cenovnog ranga da li ima neke razlike glede kvaliteta? da neka bolje greje ili sl
treba za prostor od nekih 25,30km...nalazila bi se u sklopu male kuhinje pa da li bi smetala frizideru, el sporetu
bas sam laik za sve ovo...hvala, poz
Pozdrav! Kao sto sam pisao, ja sam kupio Dianu. Prosle zime smo imali problem sa dimnjakom, pa smo malo imali prilike za probu, ali nadamo se da ce ove sve biti o.k. O M.Blagojevic pecima ne znam nista, tako da mogu da pricam samo o Diani. I meni je bilo vazno da ne smeta frizideru, tj. da ga ne greje svojim bokom i mogu ti reci, da kad pec gori punom snagom, moze ruka da se drzi na bocnoj oblozi. I to, nasa pec ima limene obloge, a ova u tvom linku ima keramicke plocice sa strane-znaci, trebalo bi da jos manje greje susedne uredjaje. Mana joj je mala plotna, koju dodatno smanjuje prikljucak za cunkove(ako bi sekuvalo na njoj) Inace, pec gori intenzivnim plamenom, a pri tome iz dimnjaka se ne vidi dim, sto zanci da je sagorevanje cisto, manje se puni dimnjak i grejanje je racionalnije. Pec nije namenjena za ugalj, mada mislim da nije problem. Vidim da su ove M.Blagojevic predvidjene i za ugalj. Meni to nije bitno, jer nemam bas mogucnosti za nabavku istog, a ne znam cime ti planiras da lozis. Toliko, nekoliko nasumicnih cinjenica od mene, a ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj.
kakva je magična ili ti čarobna peć ove firme?
gledam na youtubu čak je i rusi predstavljaju u svojim klipovima.
vidim da ima primarni dovod vazduha preko pepeljare, iznad je sekundarni a sa zadnje strane tercijalni dovod vazduha.
da li u njoj krupno drvo sa zatovrenim cugom može ujutru ostaviti žar tj da se stavi oko 23:30 i u 6 ujutru jel ostane žar ako se zatvore svi cugovi?
https://www.youtube.com/watch?v=WsldJRJ0Ers
Na ovom snimku se vidi kako lepo gori
https://www.youtube.com/watch?v=zY8RX8rjGpc
jel prlja dimne cevi, jel ima dima na dimnjaku? na ovom snimku se vidi da cak ni dima nema.... https://www.youtube.com/watch?v=-GX5uU3xRlk&t=2s
Zar bas nista, niko nema iskustva sa ovim pecima? Zima je blizu,a ja nameravam da narucim ovih dana pec "Diana". Bilo bi dobro, da cujem nesto o njoj.
http://www.timsistem.rs/diana.html