Pozdrav svima! Pronasao sam ovu klimu po pristupacnoj ceni, ali me jedino buni sto ne znam koji rashladni gas koristi. Njen "brat" manje snage (9000btu) koristi R22 sto mi se nikako ne svidja. Video sam je danas u skladistu prodavca, cak su je ukljucili i zaista nije bucna. Momak koji je radio veruje da i 12-ica koristi isti gas, ali posto nije bilo raspakovanih,bilo mi je neprijatno da trazim da otvore jednu, da bih video deklaraciju. Pre toga sam se cuo sa njegovim kolegom i on je bio prilicno siguran da 12-ica ima R410,sto je jako dobro. Evo linka, pa ako neko poseduje taj uredjaj, moze da pogleda deklaraciju i da mi kaze:http://www.kupujemprodajem.com/Klima-uredjaj-NOVO--842835-oglas.htm
Ne bi bilo lose i da cujem vasa iskustva-buka u radu, efikasnost... Hvala!
Tip freona nema veze sa bukom.Ima veze sa potrosnjom struje,ima veze s ekologijom...Ima mnogo jos prednosti uredjaja koji radi na r410.Kod mobilnih klima najvecu buku pravi ventilator.Tu su "krilca"ventilatora,tu je prolazak kroz filter,prolazak kroz isparivac.
Uredjaji koji su tihi su tako i deklarisani,sam proizvodjac garantuje intenzitet buke ...ti uredjaji su daleko skuplji jer se rade za posebne zahteve kupaca.Na njima postoji daleko kvalitetnija termo-zvucna izolacija,finoca filtera je na zavidnom nivou,kompresor ima postolje sa mnogo boljim kompenzacionim podloskama,ventilator je drugacije konstrukcije...spojevi plasticnih delova su meko zljebljeni...