namontirali smo bateriju u kuhinji kako je i na slici ali desava se nesto cudno.kada okrenem rucicu u desno pojavljuje se topla voda (iako je znak hladne vode na desnoj strani),i suprotno kada okrenem u levu stranu hladna voda (iako je tu znak za toplu vodu).da li je moguce da tako i jeste sema instalacije ili je nesto izvedeno pogresno ?
bojler je klacicni za kuhinju,koji ne tolerise pritisak i visokomontazni je.hvala
PROBLEM SA BATERIJOM DIPLON ST 2997-3 POMOC!
malo je nejasno jer nemamo sliku bojlera... pazi ovako ces proveriti da li je dobro povezano: Raskaci sva creva i zatvori slavinu ( rucicu na dole), zatim duvaj u sva tri creva pojedinacno, ono crevo kroz koje budes mogao da dunes stavi na bojler (crveno, izlaz)! to je za situaciju ako je bojler nisko montazni , a ako je visokomontazni onda to crevo ide na bojler (plavo, tj ulaz)... svaćas !? druga dva creva ces ukapirati sam jer postoji samo jedna kombinacija da bojler ne bude pod pritiskom. i jos nesto ... kad bojler greje mora da kaplje iz baterije
Повезано је добро, човек је то већ објаснио једино га чуди што је топла воде са десне стране.Тако и треба да буде код ниско притисних бојлера (тзв, кухињских).Код њих је проток топле и хладне воде у обрнутом редоследу него код других батерија са два прикључка.Тамо је увек лево топла вода, а десно хладна, сем ако неки "стручњак" није наопако извео инсталацију, а и то сам сретао.
ja se nadam da je to povezano kako treba s obzirom da postoji i hladna i topla voda samo sto je redosled promenjen.probali smo da zamenimo creva toplo hladno bez ucinka,da li moze neko malo da mi pojasni kako ove cesme sa tri creva rade.koliko sam ja razumeo voda iz mreze ide u cesmu (prvo crevo ) i ona uvek ima lufta da ide do bojlera da se greje (cev koja nosi hladnu vodu do bojlera i to je drugo crevo) a potom se vraca tola voda iz bojlera i to je trece crevo...tako da u ovom slucaju voda iz mreze se koristi i kao hladna voda i kao voda koja pomocu posebne cevi ide do bojlera???
a koliko sam razumeo to mogu proveriti i ovako
"na slavini ima tri creva
kad je slavina zatvorena kad duvaš na jedno od creva
vazduh ce izlaziti na slavinu.
to crevo ide na izlaz iz bojlera. na bojleru bi trebala da postoji oznaka tj strelica koja ide iz njega.
preostaju ti dva creva. ono kroz koje ide vazduh kad otvoriš slavinu za hladnu vodu ide na dovod
vode tj na ek ventil.
izmedu tog drrugog i treceg creva ce ici vazduh kad otvoriš slavinu za toplu vodu tako da to crevo spajaš na ulaz
bojlera tj na oznaku gde je strelica okrenuta ka bojleru."
i samo jedno pitanje -da li neko od vas ima iskustvo sa povezivanjem ovakvih cesmi i da li je povezivanje kao na slici pravilno?BOJLER JE VISOKOMONTAZNI
i samo jos jedno.da li postoji mogucnost da ako u samoj cesmi zamenim creva za toplo i hladno postignem da to se podudara sa oznakama (a da se creva sa cevima povezuju isto kao i sada na slici)
О тим батеријама са три цеви је писано више пута, постоје чак и слике произвиођача са назнакама како треба повезати.Тако да нема смисла да почињемо поново са истом причом.Имам искуства, написао сам да је све ок и не разумем шта даље треба писати.
Све је како и треба да буде, једино су ознаке замењене, а то није тешко довести у одговарајућу позицију.Само се замене.
Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..