kako da napravim kalup za betonsku cev ,najlakse i najjeftinije a ne da ga kupim
Kalup za betonske cevi fi 600mm
za čega će ti ta betonska cev ako za most ima jeftinije rešenje
Skoro sam ubacivao te cevi u jarak ispred placa, nekih 38 m, pa kad sam video kolko kostaju gotove cevi morao sam da napravim kalup, poliesterski naravno.
Gotova cev fi 600 je negde oko 280-300 kg teska pa se lako uradi racunica kolko izadje ako sam radis a znamo da je u prodaji negde od 2200-2500 din.
Pa kalup je tu najmanji problem , nego ima mesto drugo ovakve cevi se rade na vibro stolovima od aditivirannog betona a cesto imaju i armaturu zavisno od namene , pa i o tome treba povesti racuna . Da posle ne ispadne skuplja pita od tepsije
To svakako. Posto toliko cudo nije moglo na moj sto, ima jedna lepa alatka i to Makitina, vibro trn.
E sad tu vibro igla ili trn i nije bas od pomoci ,al bolje ista nego nista
dobro ljudi znaci od poliestera,ali kako doci do poliestera gde ga mogu nabaviti i da li se to isplati praviti kalup od njega i naravno kako<>?>??????
ima li neko odgovor za.....................................
Pa nema sta tu da se pametuje mnogo. Poliester i ostalo kupis u npr. Dugi, treba ti jedna gotova betonska cev za kalup. Impregniras cev, namazes odvajace, uradis pregradne zidove od gline i mazes.
Tu bi trebalo ici sa zidom od oko 3mm, sto znaci nekih 30-tak evra po kvadratu kalupa a imas ih 2 komada, spoljni i unutrasnji.
U izradi koristiti kvalitetnije betone, svaki odlivak moze da se raskalupi nakon recimo 4 dana, zatim zrenje i susenje....naravno treba imati vibrosto.
Ako radis za sebe tj svoje potrebe vremenski ce dugo da traje. Sto znaci za 1 cev ti treba da kazemo 10 dana.
A ako mislis da se stim bavis onda je to druga stvar.
hvala drugar,inace je za moje potrebe i gde ce mi biti mnogo jeftinije
pozdrav iz Kraljeva
Veruj mi bice ti jeftinije da kupis