Video sam na bildordima da se ova aku busilica - odvijac prodaje u MERKUR-u po ceni od 4990 rsd, pa ako neko moze nesto vise da mi kaze o njoj i da li je vredna tih "parica"
BOSCH PSR 960 aku busilica - odvijac
.... znaci bolja je za izbeci je, nego je kupiti ...
Ako je za hoby varijantu i nije tako losa,a ako ces je profesionalno koristiti kupi nesto preko 14 V.
Odakle potiče opsesija naponom? Ja koristim Li-10,8V alate u profesionalne svrhe. Mislim da se ne može reći da je plava šrafilica od 100Nm za igranje.
Uostalom najveći broj hobi alata je 18V...
bolja varijanta je bila gsr 12 ...u merkuru...do pre neki dan na akciji za 10k dinara...sa 2 baterije..
Odakle potiče opsesija naponom? Ja koristim Li-10,8V alate u profesionalne svrhe. Mislim da se ne može reći da je plava šrafilica od 100Nm za igranje.
Uostalom najveći broj hobi alata je 18V...
Hajde da stvar postavimo ovako.Covek je trazio nesto za hoby varijantu.Znaci-niska cena.Plavi Bosch aku alati nisu jeftini.Pogotovo ne oni koji koriste Li-Ion tehnologiju.
Licno,koristim aku busilice vece voltaze (sa NiCd baterijama) radi trajnosti baterija (duzi rad),u ekstremnim terenskim uslovima.
Li-Ion tehnologija je nesto sasvim drugo.Visoke performanse,ali,slozices se i visoka cena.Licno nisam cuo za Boschovu aku busilicu od 10.8 V koja ima 100 Nm,ali to ne mora da znaci da takva i ne postoji.Ipak,ostaje cinjenica da savremene Boschove aku busilice sa Li-Ion baterijama imaju duplo veci obrtni moment od istih sa NiCd baterijama.U svakom slucaju,verujem da Pezzzoniju nece biti milo da da velike novce za alat koji ce mu mozda ponekad zatrebati.
pozdrav
Ni ja nisam čuo za "Boschovu aku bušilicu od 10,8V koja ima 100 Nm" a ponavljam šrafilicu tih karakteristika imam Ostalo se slažem.
Pitao čovek da li da kupi, osnovni parametar pri kupovini nečeg je razlog kupovine, za koju namenu mu treba. Još čekamo odgovor na to pitanje.
...cenim i postujem misljenja svakog od Vas, ali meni to stvarno treba kao hobi alat sa kojim bi trebao da probusim par rupa u panelu ili medijapanu i isto toliko srafova zasrafim - konkretno pravim ormaric za cipele i tri jednodelna viseca dela ( oni najobicniji ). Za nikakvu profi upotrebu - cisto hobi. Verovatno imate i bolja resenja za to sto meni treba. Unapred HVALA SVIMA
Dok se pezzzoni ne javi mi samo mozemo da nagadjamo sta mu treba.A mozda je samo video reklamu pa pomislio mogao bih ovo da kupim,a uopste mu ne treba
Za akusrafilicu iliti udarni aku odvtrac od 100 Nm -skidam kapu.Video...
Evo,javio se u medjuvremenu dok sam ja kucao prethodnu poruku.Pa dakle ovako:Ako imas bilo kakvu busilicu,moze da ti odradi posao za to,da ne dajes pare za nesto sto ce ti trebati samo sada,pogotovo sto baterije na takvim alatima od stajanja stradaju brze nego pri koriscenju,pa ce ti investicija vrlo brzo propasti.Sva ta uvrtanja mozes odraditi i srafcigerom ili pozajmiti od nekog busilicu na jedan,dva dana.Srafcigerom jeste sporije,ali ti ostaje 5000 din.koje mozes pametno uloziti u ivericu i tako pojeftiniti cenu tvoje rukotvorine.
pozdrav
... Darkelja savet ti je odlican, samo sto imam vrlo lose iskustvo sa pozajmljivanjem alata i zato hocu da uzmem alat i da bude alat samo moj pa kad zatreba da bude pri ruci. Stvarno ne zelim da se osecam nikom duzan ( obicno biva ono ... " e ja sam onda tebi dao ... " i tako to.) Zato bih uzeo alat da ne moram da molim druge, a da ne bude nesto za jednokratnu upotrebu, mislim da ces me razumeti ...
Razumem te u potpunosti za pozajmljivanje alata.Recimo,ja nikom ne pozajmljujem alat.Razlog je sledeci:recimo pozajmim nekom Hilti sa burgijom fi 40mm da izbusi rupu u betonu,taj neko neosecajan na rad masine upre ko sivonja i unisti burgiju.E sad,pitanje je sta dalje raditi.Ako hoce da mi kupi burgiju,ja se osecam glupo,a ako kazem ne treba onda sam-konj!Zasto?Zato sto takva burgija vredi oko 200 eura.I ko je u pravu i gde je pravda???Hajde razmisli.E,upravo iz tog razloga nikom ne pozajmljujem alat,ali isto tako od nikoga i ne pozajmljujem alat.
Da sam na tvom mestu ja bih sebi ipak kupio tu srafilicu.Mada sa druge strane dobro treba razmisliti i o obicnom starom dobrom srafcigeru jer ce baterije na srafilici sasvim sigurno vrlo brzo da stradaju od stajanja,a novac ulozen u materijal za te delove koje pravis umesto u srafilicu,uvek ce te podsecati da si napravio dobar izbor.
pozdrav
Evo upravo mi je stigao mail sa nekim (po meni finim) akcijskim cenama alata koje trajno skidaju sa zaliha. Ima jedna šrafilica Li-Jon za ne puno veću cifru od ove u merkuru pa ako se još uvek dvoumiš da li da nešto kupiš... javi se na PP. Da ne reklamiram ljude, ionako ne sarađujem sa njima
gde ja da kupim bateriju i punjač za istu, da ne kupujem nov komplet??
oglasi ,limundo ,kupindo i slični na limundu ti nekad nalete povoljno,ana kupujem prodajem imaš ljude što se reklamiraju za reparaciju baterija
pozz
Za koju namenu?
Ovo je prilično slabašna alatka. Po nekoj mojoj oceni mogla bi pristojno da služi kao automatski šrafciger ili tako nešto.
http://www.automatic-house.rs/blog
http://www.motorizakapije.com
http://www.elektricneinstalacije.com