prvo sve da vas pozdravim i pohvalim ovaj forum na lepim i korisnim objasnjenjima koji uvek dobro dodju za ljude koji se nebave ovim stvarima profesionalno - velika pomoc pri radu.
e sad ako moze mala pomoc oko elektricne glodalice einhell E-OF 1200
crveno sive boje je 1200w , 0-40mm , 16000 - 32000minO
dobio sam je kao poklon a nisam vest u baratanju sa ovakvim stvarima(imam cirkular i jos neke sitnice koje sam dobio od dede) ali ovo nisam nikada koristio.
to sto me zanima je dali pri radu sa glodalicom tj pre rada - smem da skinem onaj prvi deo (ako se on uopste i skida) gde su ona dva drzaca tj federa(opruge) kako bih glodalica ostala samo sa onim radnim delom (bitom)
npr hteo bih da napravim radni sto(tezgu)samo za nju pa da mi nebih smetale pri radu te opruge i da uprostim rad sa njom ako je to ikako moguce - glodalica bi bila vezana za lift od drveta koji bih se pomerao gore dole i tako oslobodio veci deo noza - alata (radi visine rada)?
i naravno ako ima nekih slika i objasnjenja sto se ticu ovog alata,njegovog montiranja i rada sa njim.
pozdrav
Previse komplikujes.
Kako mislis da podesavas visinu/dubinu obrade materijala bez opruga???Bez njih nema stelovanja visine.
Einhell je hobi alatka i sa njom nema previse eksperimenata jel ako noz izleti pri brzini 32000 o/min ostajes bez delova tela.Glodalica/frezer nije igracka pogotovo sto kod einhell-a i slicnog "zutog" alata futer i kocnica predstavljaju najveci problem.
Sto se tice stola za frezer imas na forumu slika i uputstava kako se pravi pa potrazi.
Na netu imas i video zapisa radu sa glodalicom.
Jos jednom da ponovim - Glodalica/frezer nije igracka!!!!