Pozdrav svima! Trebala bi mi pomoc oko aparata za varenje. Do sada sam vario sa mig/mag aparatima, kao i rel. Oprobao se u pulsu i u spreju, ali ne sa tig aparatima. Kupio sam tig aparat starije proizvodnje Iskra tig 350 AC/DC 1988god kako bih savladao i tu tehniku zavarivanja. Da napomenem ne radim kao zavarivac, kucna varijanta je u pitanju kao i edukativna svrha. Dosta stvari je dostupno na internetu, ali do uputstva za upotrebu nisam mogao da dodjem. Poslao sam i mail u fabriku, ali kazu da je star i da nemaju dokumentaciju. Osnovne stvari znam, ali me interesuje podesavanje aparata. Nisu mi jasna dva prekidaca sa "istom" funkcijom za AC/DC na aparatu sa slike. Kako se aktivira pulsni rezim i kako ga ustelovati preko ona 4 potenciometra sa leve strane? Treba mi i objasnjenje u koji polozaj staviti preklopnik sa desne strane ( sa strelicama u krugu i ostalim simbolima) kao i cemu sluze. Na njemu je i dugme koje kada se stisne cuje se sklopka. Ako imate jos neki savet za ovaj aparat recite mi. Hvala na izdvojenom vremenu i odgovoru.
Dali si uspeo da se snadjes sa aparatom?