Pozdrav, treba mi pretvarac sa 12 V akumulatora na tacno 21 V 400 mA. Ako neko ima semu ili sl bio bih mu zahvalan.
Hocu da punim Einhell akumulatorsku pistolj-busilicu 18 V sa akumulatora 12 V.
Pretvarac sa 12 V akumulatora na 21 V 400 mA
Step up DC-DC regulator je ono sto ti treba. Proveri sta ima kod domacih distributera od cipova na lageru, te seme nisu uopste komplikovane ni za pocetnika i racunaj na utrosak delova za 10-ak evra. Predlozeno resenje je najefikasnije po pitanju utroska energije, ali svakako nije jedino. Ako nemas nikakvog iskustva sa elektronikom, nadji nekoga ko ima ili trazi gotovo resenje.
Zvukoljube, ne kapiram zasto bi se dizalo na 220??? To je van pameti i naravno da bi gubici bili nenormalni. Meni je potreban pretvarac sa 12 na 21, mislim da ih zovu i buster jer dizu napon. Znaci nema govora o 220 V.
Marko, upravo tako DC-DC Imam nesto malo iskustva ali sam daleko od menjanja ili pravljenja potpuno novih sema. Burazer bi mogao da mi preradi neku semu i napravi ali trenutno nemam bas nista. Gotovo postoji za laptopove pretvarac 12 na 19 20 22 24 V ali je struja 5 A sto ne dolazi u obzir. Moglo bi sa njega da se samo sreze struja na potrebnih 400 mA ali to je budzevina a kako i sam kazes ceo uredjaj da se napravi je verovatno 10-tak e tako da...
To je sasvim nerentabilna varijanta.Treba napraviti pretvarač na 220V, pa zatim taj napon sninuti na 21V i još treba da bude jednosmeran napon.Gubici su toliki da se to uopšte ne isplati.Jeftinije je kupiti bar dva akumulatora u rezervi za taj alat.
Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..