:cry:Molim savet.
Imam ves masinu eida 16.5 koja radi vec 15 godina.
Opis kvara> Masina radi sve programe osim centrifuge. Kada dodje do centrifuge samo se cuje rad odvodne pumpe, ali se bubanj ne pomera, dok programator se normalno okrece i zavrsi normalno i program koji sledi posle centrifuge, kada se bubanj okre'e u levu i desnu stranu jos nekoliko puta. E sad odvodni filter sam skinuo i ocistio, dalje proverio sam sva creva su ispravna, kais bubnja zamenjen novim. Posto masina normalno prima i izbacuje vodu mislim da je hidrostat ispravan.
PITANJE 1. da li je moguce da je kondezator oslabio pa nema snagu za centrifugu.
PITANJE 2. sta da pokusam jos oko popravke.
Eida 16.5 nece da centrifugira
Za početak promeni kondezator mada mislim da nije on jer na maloj brzini kažeš da radi normalno. Trebalo bi da ispitaš motor om metrom obično je centrifuga plava i cevena žica a crna ili bela zajednička trebalo bi da između njuih imaš prolaz a prema uzemljenju ne. Ako je to ok onda bi trebao da ga ispitaš sa ispitnimkablom al to je malo zeznuto pa ti preporučujem da zoveš majstora
Ako je kondenzator oslabio pranje će raditi ali neće centrifuga :nono
svako da je moguće da kondenzator oslabi,drugi razlog pregorjeli namot centrifuge malo prelistaj po forumu imaš objašnjenja kako ispitati el.elemente