S' vremena na vreme, moja veš mašina Gorenje WA583 preliva vodu na dozatoru. Pri tome, bubanj je pun vode, pa sumnjam na presostat. Zamenio bih ga, ali je pojava potpuno nestalna: mašina korektno odradi nekoliko pranja bez problema, pa, onda opet prelije ... Da li je moguće da je kontakt greška? Kako da ustanovim, šta da pogledam? Da li je moguće da je programator u pitanju? Pomozite! Hvala!
Gorenje WA 583
hmmm, ali bi onda stalno prepunjavala, zar ne?
Imas na samom kucistu filtera dole kod pumpe kapu u koju ulaze creva od nivostata,tu se nakupi prasak ili kamenac i masina se bas ponasa kako si napisao.
Da bi to resio prvo ispusti vodu na filteru i izvadi fioku za prasak,zatim polako obori masinu na levi bok kad je gledas spreda,odozdo imas limeni poklopac koji drze dva holsrafa,ukloni ga i onda ces ukapirati sta dalje. Ako se ne snadjes javi se
Snašao se,očigledno...Šalu na stranu,kolega "risticservis" je verovatno u pravu,imao sam i ja takvih situacija...
Ah, da, snašao sam se zahvaljujući postu risticservisa, tj. očistio sam taj deo. Bilo je tu dosta neke paste, verovatno od viška praška za pranje lošeg kvaliteta.
Zahvaljujem se na pomoći i izvinjavam se za kašnjenje u odgovoru, radim na terenu ...
Poslednje dve nedelje imam problem sa ovom mašinom jako loše pere i ispira veš.Jel moguće da jeu pitanju pumpa ili možda treba povećati nivo vode.
Manje verovatno ali prvo proveri remenicu i kais a ako je to uredu promeni kondenzator.Najverovatnije je on problem.
Могуће да је и цевчица до пресостата зачепљена.
Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..