masina iz naslova povremeno lupa/kucka u toku pranja, ne svaki put....nikad nisam primijetio smetnje u toku centrifuge nego jedino u toku sporog okretanja
cuje se nekoliko udaraca, pocne sa dva-tri slabija zatim nekoliko jacih i prestane.....kao da nesto "sazvace"
skripanje nisam primijetio
kad zavrtim prazan bubanj ide lako s tim da se cuje kuckanje, ali slabije nego ono u toku pranja, kuckanje se cuje samo na jednoj polovici bubnja, otprilike zapamtim na kojem dijelu i uvijek na tom mjestu
skidao sam zastitni lim na poledjini, remen....kad vrtim sam bubanj cuje se sitno kuckanje.....kao ono kad se zdrobi kos lezaja pa kuglice setkaju, ali nema mrlje kao ono kad procuri semering, pretpostavljam da bi to trebalo biti ako se zdrobi lezaj
mijenjao sam lezajeve na jednoj masini gorenje....buni me sto IBERNA nema trokraki nosac, dali je uopste moguca zamjena lezaja na njoj
eh kad vratim remen i opet vrtim onda se cuje kuckanje u variomatu (ili kako se vec zove velika remenica sa promjenjivim precnikom)
sve sto sam primijetio je kuckanje ali u toku pranja bas lupa.....
vidio sam da bubanj lezi na nekakvim cilindrima ili su to amortizeri, dali je moguce da su oni oslabili ili je neki otkacen pa se bubanj zaljulja i gruhne u okvir masine
ima li smisla ukljuciti praznu masinu da provjerim ovo ljuljanje?
jeli neko imao ovakav slucaj?
osvijetlio mobitelom bubanj i primijetio zicu zapetljanu u grijac, izvadim grijac ponovo zavirim unutra kad imam sta da vidim...ne mogu ni da prebrojim koliko ima zice unutra.....jednu po jednu iscackam, cetiri zice iz grudnjaka 8-O nebih znao velicinu
naravno grijac je bio oblozen kamencemmmmmjedva sam ocistio s pola litra kiseline
dok je remen bio skinut vrtio sam i osluskivao motor....cuje se da "huci"
posljednja dva pranja pred kraj centrifuge pocne da pisti, u toku pranja se ne cuje
mislim da je vrijeme da se zamijene lezajevi na motoru, zanima me kako se skida ova remenica na motoru, dali je uopste moguce sknuti i vratiti nazad da se ne razvali remenica......