Pozdrav svima,
prije nekoliko dana sam se preselio u novi stan. Dočekala me veš mašina tipa Gorenje PS 433, model PS 64.3 D ( prepisao sa oznake na mašini ) - Pravljena nekada prije 20 - 30 godina ili možda i prije.... . Iako mi je osoba čiji je stan otprilike pokazala kako se mašina treba korisiti ( otprilike!! ), moj prvi pokušaj je bio fail.
Naime, stavio sam programator na stanje "1", stavio deterdžent i upalio mašinu. Sve je super odradila došla do prve pozicije "S". Pranje završeno, međutim, mašina nije ispustila vodu niti je bilo centrifuge. Na savijet par ljudi sam okretao programator na različita stanja, međutim bez uspjeha.
Mašina na sebi ima tri dugmeta. NIsam ni jedno koristio, jer mi je receno da to ne diram.
Da li neko ima iskustva s ovom mašinom za rublje? Par savjeta kako je koristiti? Da li treba sama po programu da ispusti vodu i upali centrifugu ili to se nekako treba odraditi naknadno? Danas sam ispustio vodu preko filtera - nije riješenje jer je kupatilo bilo poplavljeno unatoč nastojanju da vodu sakupim u kantu.
Hvala svima, puno pozdrava
Imate stariju vasinu, nejasno i nepotpuno uputstvo i najverovatnije neispravan uredjaj. To sada treba da se razjasni sta je sta. Malo veci problem za resavanje preko saveta.