Imam problem sa centrifugom za veš mašinu Samsung P1453, SN W9465ADY700018H, s tim što na poleđini piše da je u pitanju model P1452. Proces teče normalno do 10 minuta na displeju, kada se nekih dvadesetak minuta displej pokazuje da je ostalo 10, pa 9 minuta, ove dve cifre se smenjuju do zvučnog sigala za grešku i oznake na displeju UE. Masina za to vreme ne izbacuje vodu i ponekad uradi "jednu centrifugu". Kontaktirao sam ovlašćeni servis, Nakon dolaska konstatovali su da je u pitanju elektromagnetna pumpa za vodu. Zamenio sam pumpu, očistio filter i creva, ali problem je ostao isti... Sa novom pumpom se ništa nije promenilo, s tim da se sa novom pumpom na početku procesa centrifugiranja čuje neki zvuk i "krkljanje" vode koji ranije nisu postojali.
Nova pumpa za vodu je Askoll model M231XP, cod RC0209 i za razliku od orginalne ima snagu od 40W (originalna je imala snagu 30W).
Ponovo sam kontaktirao servis i sada kažu da je vrlo moguće promen sa kaišem... Ako neko ima savet ili rešenje, hvala...
Pumpa mora da radi paralelno sve vreme dok radi centrifuga.Ako pumpa radi a ne izbacuje vodu,ima neko začepljenje u crevima...
Ve-ka majstor, popravlja sve osim karaktera-nema delova(Ve-ka nije kvalifikacija nego skraćeno ime)
https://www.facebook.com/cepacizadrva1/