Imam ves masinu WA 543 koju koristim vec 6 godina bez problema, iako je puno ranije kupljena. Poslednjih par puta prilikom pranja vesa, ispod masine se pojavljuje voda, cak kada perem ves na 95 stepeni ima puno vise vode, nego prilikom pranja na 40 stepeni. Ima li neko ideju o cemu se radi, da li to mozda moze da bude bubanj, ili sta?! Rec je kolicini vode mozda par solja, ne znam tacno, ali vidim po krpi, koju sada stavlam da pokupi tu vodu.
Unapred zahvaljujem na pomoci
ves masina wa 543 curi voda
Pogledaj gumu na vratima,crevo koje povezuje kadu sa pumpom za vodu i crevo koje povezuje
posudu za prasak i kadu.
Posle toga mozes pogledati samu kadu,crevoa od el ventila do posude,mesta gde se nalaze
termostati,grejac....
Ја типујем на неку рупу на гуми од врата с'обзиром на старост машине. Поготово зато што више воде излази приликом кувања што нема везе са кувањем као таквим него се тада вода дуже задржава у машини (у гуми) па има више времена да цурка.
Prvo pravilo kod ovakvih kvarova je da se mašina ne uključuje dok se ne utvrdi uzrok jer postoji realna opasnost da voda uđe u motor i izazove kratak spoj.
Curenju vode može da bude bar 5 uzroka, ali svaki zahteva da se mašina odmakne od zida, skine zadnji poklopac i vizuelnim pregledom pokuša pronaći uzrok. Ipak, po načinu kako je pitanje postavljeno, ja bih popravku prepustio stručnom licu.
Ništa ne ostavljam nezavrš