Prijatelji treba mi mala pomoc. Na placu imam ovu ves masinu iz naslova, to je stara masina ali izuzetno kvalitetna pa je zato i ne menjam. Pere bolje od svih novijih. Medjutim pre neki dan mi se pojavio prv put problem. Masina je prala dok na programatoru nije dosla do broja 5, i tu je stala i samo se cuje pumpa kako izbacuje vodu. Ostavio sam je tako medjutim i posle pola sata sve je bilo isto. Posle toga ja sam rucno pomerio tockic programatora i ona je nastavila da radi. Ali nakon toga prestala je da daje znake zivota, kao da nema napon. Nisam je vise dirao. Ima li neko ideju sta moze da bude.Prilozicu semu masine
http://www.megafileupload.com/en/file/588142/Waschautomat-DL38-441-WT454...
Eudora EU442 38Specijal
da, sad ne radi nista. ali me vise buni zasto je pre toga zaustavljala programator na br.5
da kao sto sam napisao proverite bravicu na vratima,ako je ispravna ispitati programator to za pocetak
proveri RSO filter
Ok, provericu i bravicu i RSO filter a sto se tice programatora ne znam kako jer je on mehanicki i cim stane bubanj on ne radi. Samim tim kad stane na operaciji 5 vise ne radi programator jer bubanj stoji u mestu a cuje se samo pumpa
programator ces ispitati tako sto ces spojiti motor programatora direktno pomocu kabla na 220 v i videces da li ce sam da prebacuje,ako ni tada ne prebecaju sa te operacije onda programator nije ispravan.naravno masinu iskljuciti sa mreze
Nema taj programator motor on radi pomocu sajlice koju pokrece tocak bubnja
koja je oznaka tog programatora?
ma gde znam
to je prodramator sa mikro prekidacima
evo jos jedan zakljucak. juce sam proverio sve kondezatore i svi su ok. onda sam sa pprogramatora skidao mikro prekidace i sve proverio i ocistio i probao masinu oprala je jednu turu korektno. ali kada sam je ponovo probao opet je stala na operaciji br.5 i samo se cuje pumpa i tako do beskonacnosti
Jel ima neko semu el instalacije za ovu masinu
Obzirom na opis, ne bi bilo loše proveriti presostat. Možda je nešto banalno, npr. zapušeno mu crevce.
Inače, ovo su strane koje se odnose na model 442:
ok, nego ni nije jasno kakve presostat ima funkciju kada treba samo da centrifugira i tad stane i cuje se non stop pumpa
Ako presostat "zaglavi", pumpa "misli" da u mašini još ima vode i tada radi bez prestanka.
aha. ima logike a kako njega da proverim jer ima neki nacin
??????????????????????????????????????
niko nema savet kako to da iispitam
ako sam dobro shvatio ovo na kraju masina sad nece da radi ni na jednom programu?ako je tako proveriti bravicu