Oslabila mi je express ringla na Bosch šporetu (star preko 20 godina) pa sam odlučio da je zamenim. U jednoj radnji sam našao "Grejna ploča fi145 Express EGO" od 1500W (nigde ne piše na koliko volti radi). Budući da sam očekivao da je to ista ili bar zamenska ringla kao moja poslao sam mail sa ovim slikama i toj radnji čisto da budem siguran da je to to jer mi radnja nije baš blizu. Dobio sam odgovor
- "Grejna ploča sa linka koji ste nam poslali možda može da menja Vašu ploču ali je majstor mora prespojiti na 230v (vaša ploča je na 400v)."
Sve to ne bi bio problem da ta druga ploča ne košta više od duplo (ova koju sam ja video je 900 din, a ta koju mi preporučuju je 2.300din!). Budući da gde god sam čitao piše da su bitni samo otvor (tj. da prečnik nove ringle bude isti kao i prečnik stare) i snaga u vatima ne znam koliko je tačno ovo što mi predlažu iz te firme ili misle da su našli ovcu za šišanje. Naime ne znam koliko može da bude bitno to od koliko je volti kad nigde ni na njihovom sajtu nema taj podatak za ringle. Hvala na bilo kom odgovoru!
Poštovani, Vaša stara ringla radi na 230V tako da je možete zameniti sa onom od 900din. Svi kućni šporeti predviđeni su za monofazni ili trofazni priključak. Bez obzira na način priključivanja ringle rade na 230V. Da je ringla za trofazni priključak bio bi naveden napon od 600 - 630V.
Popravka - servis bele tehnike