evo problema ljudi masina stara 8 god.radila dobro a onda..
pri biranju bilo kog programa pranja,sve normalno krene prima vodu i kad treba da krene sa pranjem pocne da izbacuje vodu i okrece tockic programatora kontrolna lampica blinka,posle 2-3 restartovanja(programator na crnu tacku sacekas par min. ukljucis kad lampica prestane brzo da blinka masina je restartovana)normalno prihvati program i radi bez problema,molim za pomoc ako iko ima objasnjenje.Hvala unapred :tup :tup :tup
ves masina indesit wd 105t
Trebalo bi da ta mašina ima elektronski programator. Nešto slično mi se dešavalo i mislim da se programator pokvasio. Brzo posle toga je skroz kapitulirao. nov je preko 100€, a ima neka varijanta i za stari, popravljen, ali ne puno jeftinije.
Na žalost bez potrebne opreme za iščitavanje programatora teško da može nešto ozbiljnije da se učini. Otvori mašinu od nazad, programator bi trebalo da je sa leve donje strane (posmatrano od nazad) i proveri da nije isprskan ili vlažan. Probaj da ga osušiš, pa ako to ne pomogne - obradovaćeš nekog servisera. jbg
Pozdrav
a sta mislis o nivostatu njega sam jednom produvao i radio je,dali je moguce da je on upitanju
hvala unapred i izvini na gnjavazi
Prati crevce hidrostata prema dole i doći ćeš do donje gume(kada-filter),očisti je od deterdženta (naročito taj rukavac prema hidrostatu) pa probaj :bye2
to sam vec uradio mislio sam na sam nivostat,postojili mogucnost da on manifestuje ovakvo ponasanje masine jer na svakom programu je ista manifestacija a taj deo price odradjuje nivostat on regulise punjenje mas.vodom ako on procita prepunjenost (kao bojagi)logicno je da ce ukljuciti pumpu da izbaci vodu po mom skromnom misljenju ,mnogo mi je jeftinije ako je nivostat nego elektronika,znam da gnjavim ali muka je muka jos jedno veliko izvinjenje i zahvalnost.jos nesto dali neko zna kodove za citanje greski na istoj mas.(blinkanje lampice to bi mi pomoglo.jer sam video da majstori prate koliko put blinka lampica)
rešio problem na ploči se nalazi konektor sa 4(dve plave,zelena i braon) ulaza na dve žice se ogulio izolator i pravio problem,spasio sam se.svima hvala i nastavljamo da se družimo.
Izgleda da si imao bas,bas dosta srece sto je samo to..
Ostalo ti je dosta para u dzepu...
evo je radi ko singerica,jos jednom svima hvala na savetima
:n
Super, baš mi je drago da si uspeo da rešiš problem bez ozbiljnih troškova!
pozz
evo me ljudi opet e sad je umrela skroz,lampica za pokazatelj da je masina ukljucena sija i nista se ne desava na bilo kom programu samo stoji niti se ista cuje jedino su vrata zakljucana,dobro mislim da sam shvatio sta je sad je stvarno umro hardver a ja bas nebih da dam 100e treba mi sema modula za ovu masinu ako neko ima ili moze da me uputi gde da trazim,guglao sam i nista,unapred zahvalan poz.
A da vidiš bravicu na vratima?
rešio problem na ploči se nalazi konektor sa 4(dve plave,zelena i braon) ulaza na dve žice se ogulio izolator i pravio problem,spasio sam se.svima hvala i nastavljamo da se družimo.
Pozdrav
Imam istu mašinu i sličan problem, radi kako ona hoće, nekad par pranja bez problema, a nekad vrti programator... Ponekad stane i radi stalno u istom ritmu, nece da krene dalje na ispiranje npr. i radila bi tako do večnosti, ako je ne prekinem i pomerim na ispiranje. Menjao sam grejač i NTC...
Radi li još ta tvoja i gde ti se nalaze te žice na ploči?
Takođe je radila udarnički 8 godina to im je izgleda radin vek...
Hvala
Trebalo bi da ta mašina ima elektronski programator. Nešto slično mi se dešavalo i mislim da se programator pokvasio. Brzo posle toga je skroz kapitulirao. nov je preko 100€, a ima neka varijanta i za stari, popravljen, ali ne puno jeftinije.
Na žalost bez potrebne opreme za iščitavanje programatora teško da može nešto ozbiljnije da se učini. Otvori mašinu od nazad, programator bi trebalo da je sa leve donje strane (posmatrano od nazad) i proveri da nije isprskan ili vlažan. Probaj da ga osušiš, pa ako to ne pomogne - obradovaćeš nekog servisera. jbg
Pozdrav