Ovako! U pitanju je Audi 100 `87 god, 1.8i 66kw sa K-Glavom, plinski uredjaj je Landirenzzo. Problem je interesantan. Auto je trosio oko 9L bezolovnog u lokalu i do 11L plina i radio ok. Sad....na leru,dok je na plinu, radi kao dodge chalenger , neravnomerno, sto moram priznati i ne zvuci lose na remus lonac , ali nije ok, a na benzinu znatno bolje i mirnije. Ali nema snage kao sto je imao i trosi, bogami i do 16-17L u lokalu!!! Povecana potrosnja i plina i benzina. Plinski uredjaj je servisiran, svecice nove, kablovi novi, filteri svi novi, razvodna kapa i ruka novi. Sta je veoma interesantno je to da kad se skine kabal sa prve svecice, rad motora se ne menja UOPSTE, a svecica baca varnicu kao luda! Kompresija je 12 na svim klipovima! Lagano upalim auto na 3 kabla. Jedino je ustanovljeno da taj prvi klip ne reaguje na leru ali se u voznji javlja da je ziv. Malo zadrhti kad se da mali gas ali posle prokine, dok opet kazem na benzinu je za nekog drugog to ne primetno ali ja cujem i osecam po radu motora. Motor jos nije otvaran i pokusavam to max da izbegnem jer je zagarantovana investicija od skoro 50e samo da se otvori i zatvori bez ikakvog posla. Prihvatam sve ideje ako postoji neka koju vec nisam probao! I jos jedno pitanjce! Dizne koje dolaze u u glavu motora iz K-Glave...prva je malo labava jer je menjana gumica a ostale su cvrste kao da su zavarene za motor! E sad, da li su cvrste zbog godista pa zaribale na motoru ili tako treba da budu a prva nije ok??? Pozz svima
Audi 100 misterija :)
Mala digresija > kwh je merna jedinica za energiju< :bye2
Sto se tice tvog problema, postoji verovatnoca da je koming u pravu. I meni se slicna stvar desava na autu i u fazi sam istrazivanja. Da li ti se cuje sistanje iz pravca usisne grane kad naglo dodas gas?
Ne cuje se nista! Jedino hidropodizac zvekece ponekad dok je hladan. Ko ne zna za problem nema sanse da bi nesto posumnjao jer auto radi super lepo s`obzirom sta mu fali. Samo na malom gasu dok je na plinu malo zatrokira ali nista strasno. Ako se vozi u trecoj recimo 35-40km/h malo trese.
a 'bem ti plin, vracam se na diesel! :roll:
Lepo zvuci ali nije ni to resenje! Ja sam isto tako imao dizel i rekao sam vise nikad taj traktor. A ovo ce se srediti, kako tako. A posle.....pazi metak!
Mala digresija > kwh je merna jedinica za energiju< :bye2
Sto se tice tvog problema, postoji verovatnoca da je koming u pravu. I meni se slicna stvar desava na autu i u fazi sam istrazivanja. Da li ti se cuje sistanje iz pravca usisne grane kad naglo dodas gas?
Ispravio sam gresku!
E svaka ti dala... vode iz bokala :hh
Ne sme da bude labava,verovatno ti tu vuce fals vazduh,pa zato imas te manifestacije.