Pozdrav forumašima. Ovdje sam novi i imam problem sa palenjem na Audiju 80 B4 kad topal ili vruć. Svaki savjet će mi dobro doći i unaprijed hvala.
Radi se o tome da teško pali kada je toplo vrijeme kao i kada je motor topal poslije desetak minuta rada. Inače ako se pali nakon nekoliko minuta poslije gašenja pali na pola zuba, kao i kada je temperatura oko 0C. Senzor temperature motora je u granicama tolerancije kao i senzor temp. zraka. Ima ugrađen plin i to mi se počelo dešavati nakon nekoliko detonacija koje su se dogodile na početku vožnje na plin. Zamijenio sam svjećice i detonacija više nema, ali je ostao problem sa teškim palenjem na toplo. Toliko teško pali da mu moram dodati gasa papučicom.Molim za pomoć. Hvala!
AUDI 80 B4 2.0E ABK 1992 g.
Ne znam prijatelju, pregledao sam usisni dio komplet i nisam ništa pronašao, (kutija filtera, spojna crijeva do usisne grane, leptir protoka vazduha, NTC mjerač temperature vazduha, potenciometar koji pokazuje poziciju leptira protoka vazduha) i sve je ok. Nije problem u njegovom radu na plin ili benzin, problem je u paljenju kad je topal motor. Inače stabilno radi i na plinu i na benzinu, dobro vuče i tu nema problema.
Evo ti drugar shema iz dokumentacije, ne mogu bas mnogo ovako na daljinu da ti pomognem.
OK puno hvala. Pozdrav!
Odvezi nekom ko zna da nasteluje plin da pogleda, moze biti da je samo do podesavanja.Kako radi na benzin?Moguce je i da je od tih detonacija rasterao usis vazduha pa negde vuce fals.