Postoavni poznavaoci BMW-a molim za savet! Radi se o BMW-u 730 i 1997 godiste sa sekventnim plinom V 8 motor! Automobil je kod mene 3 godine, redovan servis i besprekorna voznja! Pre mesec dana je poceo slabije da greje u kabinskom prostoru, merac temperature normalan! Nakon nekoliko dana nakon parkiranja i gasenja motora nakon nekoliko minuta izbacio vodu uz veliku kolicinu vazduha koju sam primetio kad sam otvorio cephladnjaka, napominjem opet da je temperatura bila skroz normalna!!!
Prva konstatacija majstora koji mi svo vreme odrzava auto i radi samo bmw-e je da voda procuri kad se auto ugasi na vodenoj pumpi - zamenio je!Nakon nekoliko dana opet bara ispod auta, konstatacija naprslo kuciste termostata - zamnio je! Nakon nekoliko dana auto opet slabo greje, izbacio je vodu i na kraju i prokuvao! Konstatacija dihtung glave! Zamenjena oba dihtunga, obradjene glave i jedan od dihtunga i jeste probio odnosno pokazao koroziju izmedju drugog i treceg cilindra! Automobil sam preuzeo danas i nakon krace voznje primecjem opet odjednom gubitak snage,miris plina u kabini i opet veliki pritisak vazduha u vodenom prostoru! Na nekoliko foruma citam da je moguce da je probio dihtung ili neznam vec sta da rasprsivacu plina i da je sva ova muka u stvari da plinski uredjaj gura plin u vodeni prostor i da je sve ovo sto sam zameni na autu posledica pritiska iz rasprsivaca!!!??? Molim vas za savet meilom ili telefonom - 063310375!
Unapred zahvalan!
Не знам да ли је дозвољено да се постављају линкови ка другим форумима, али ево ти линк ка форуму на којем има добрих мајстора за плин, па постави питање тамо ако не добијеш одговор овде.
https://cbc.rs/forum.php