Postovani,
Nadam se da cete mi pomoci u rjesavanju mog problema.
Imam renault 2005 godiste, 1.6 benzin i ne mogu da ga upalim.
Od kako sam kupila auto, to je rupa bez dna, svaki mjesec nesto novo se pokvari. Na kraju pocela je da se pali i gasi instrument tabla. Svaki put kad odluci da proradi, podizali su se kilometri pa je sa 124 000km doguralo do 550 000km. Sad je odlucila da ne radi nikako. Instrument tabla ne daje nikakav signal, a karticu kad stavim uopce je ne ocita. Prije i kad tabla prestane s radom, auto je normalno palio bez problema. Sad ni da cuje. Ne mogu ga upaliti niti spustiti rucnu, volan zakljucan. Karticom uspijem samo otkljucati auto. Htjela sam ga na otpad jer ga takvog ne zelim nikome uvaliti, ali sad kako ne mogu da ga upalim ne znam sta da radim. Auto je ostalo parkirano na putu i treba ga skloniti, a sad bi ga trebalo i registrovati. Zato ga se zelim rijesiti sto prije.
Postoji li ikakav nacin da se spusti rucna i otkljuca volan kako bih ga mogla odslepati?
Da napomenem, probali smo puniti akumulator, ali nista opet, ne reaguje. Auto sam kupila za prosli decembar, bilo je sve super mjesec dana, a onda kad je krenuo da se kvari nije stao. U ovih zadnjih godinu na autu je radjen veliki servis, zamijenjena su dva cilindra na motoru, senzor bregaste osovine, senzor radilice... bacila sam 2000€ na ovo auto i jos 1500€ na sve popravke. Osim instrument table (za to mi je trazeno 200€ i da auto ostavim 14 dana) i ulje mu je pocelo kapati tako da sam vidjela da to vise nema smisla popravljati i htjela sam ga na otpad cim kupim drugo auto. U medjuvremenu, eto, ovo se desi.
Nadam se da cete mi pomoci, ali hvala vam puno u svakom slucaju!
Izvinite sto se tema 3 puta objavi, internet mi je zastekao, nije islo i odjednom 3 puta prodje.