Dobar dan. Imam problem sa instrumental tablom kod Yugo Floride 1.3i 2007 godiste. Kazaljka za obrtaje se pomera i kada auto radi u leru. Desava se da obrtaji stoje na 6000 i kada se vozi auto, obrtaji idu preko 6000 ali auto normalno radi. I tako radi neko vreme pa se vrati u normalan polozaj. Isto to se desava i sa kazaljkom za temperaturu. Prikazuje da je temperatura motora 90 stepeni i odjednom padne na 0 stepeni. Isto sta se desava jeste kada se okrene kljuc, pocne da bruji nesto par sekundi i ne prikazuje se kilometraza (posto je digitalna). Izvadim kljuc i kada ponovo hocu da upalim, tada je sve ok. Bio sam kod majstora i kazu da bi trebala nova instrument tabla da se uzima i napominju da ni sa novom nije sigurno koliko ce me sluziti. Nova instrument tabla kosta dosta, pa me interesuje kako bi se mogla popraviti. Unapred hvala
Yugo Florida 1.3i 2007 .
To su i meni vikali u servisu za sluzbenu Floridu.Otisla tabla mora se menja a tabla kosta ko pola auta
Auto je 2002 karburator sa digitalnom tablom i stalno je resetovala kilometrazu na neki bezvezni cetvorocifren broj.U istom trenutku se pojave
na displeju od dnevne i ukupne kilometraze osmice i sve kazaljke padnu na nulu.takodje se javljalo i zvuk krkrkrkrkrkrk
Posle nekoliko sekundi sve se vracalo na staro
Sve ovo se desavalo na svakih 15-20 minuta voznje
Popravku su uradili ti isti majstori sto su rekli da mora tabla da se menja i to cistim neznanjem
Nekoliko meseci kasnioje su radili servis pri cemu su menjali razvodnu kapu,ruku kablove i svecice i sve je proradilo
A za svecice kad nisu odgovarajuce hode da zeza obrtomer
kvar ti je u struji 99 posto
Kad procitam komentar od ,,nesacar,, kao da su mi svi ti problemi na tabli pred ocima. Sve se isto desava i kod mene. Prosto ne mogu verovati da svecice uticu na rad instrumental table. Kad zamenim, javicu da li se ista promenilo. Hvala jos jednom na odgovorima.
ne mora da znači da je i kod tebe isti problem, ali verovao ili ne - takvi problemi su se javljali kod neadekvatnih svećica. tabla je toliko jeftina, nikakva zaštita od smetnji na njoj ne postoji, tako da obrtaljka čak registruje indukovane impulse nastale kao posledica 'opaljivanja' varnice na svećicama kao impulse obrtaja motora... probaj...