Evo uzesmo neku kucu da renoviramo i gledam svaki dan majstori jedu.Jedu,dabome.Ja lepo kuci kod zenice na rucak,a oni salama.Sutra-salama.Prekosutra-opet salama.Tako mi krene emocija,pa i ja kad radim negde dalje (uglavnom sam dalje) svaki dan pileca salama,pa onda parizer,pa burek,pa opet salama...tri sam wc solje promenio dok nisam nasao resenje.E,al o njemu necu sad nego prvo vas da cujem.Dakle,ko radi po gradilistima (nije bitna struka,svi smo gladni)iliti kucama koje nisu useljene,a bogami i kod gazda koje ne nude-kako se snalazite sa ishranom?
Da cujem glasno i konkretno.Pa ljudi ovo je veliki problem a svi cute o tome.Dosta.Ima da se zna...
Ishrana na gradilištu...
i da vrste jela
Pasulj sa kobasicom
pasulj sa slaninom
Sremski rucak
Cufte u sosu
salata po volji :hh :hh :hh
To Tenzore,ajmo dalje...
Ja koristim isto Tenzorov recept sa povremenim prekidima da dodatm sardinu sa mladim lukom po mogućstvu.
Ljudi,ja nasecem veliku glavicu crnog luka.Pa kad u to bubnem dve sardine,posolim i nacedim malo limuna nema bolje.Jedino sto posle izgore od zedji al to se vec lakse resava.Pa ne kazu uzalud da je riba zdrava.BRAVO Zvukoljube,raznovrsnost ishrane-to se trazi.
Ma dobro je dok bude bilo i salame , da nespadnemo na "Ruski sendvič "
E sada me pitajte šta je to ko nezna .
Pa leba i jezika
Pa šta znam,dok sam radio kod derikoža,kada sam na nekom daljem terenu
obično su to bili ćevapi,zavisno od grada gdje sam išao na montažu...
Ali Sarajevo i Banja luka su nenadmašni sa ćevapima,pa i burecima...
Nažalost neki dan sam saznao da je roštiljnica u Bl koju sam redovno posjećivao pri svakom dolasku u BL izgorila u nekakavom požaru...
Šteta tu su ćevapi bili samo takvi...Mada gdje god da sam radio,
uvijek smo bili počašćeni od domaćina sa pićem i klopom...
Sad obavezno jedem kućnu klopu,tj normalnu hranu,kuhanje...
Ali ne mogu da kažem da nisam i ponekad neku konzervu spucao...
Mada moje mišljenje o konzerviranoj hrani je,skroz nisko,
pa sam,je izbjegavao i pre i sada...Mada je moj posao mnogo,
kako da se "odrazim" a da se ne bi neko uvredio,pa dosta
ljepši,na terenu mislim...Kod zadnjeg derikože što sam radio
pa to je jedino bilo milina,tj teren,radio sam na montaži
kuhinja,ali samo kuhinja,kojima su cijene prelazile normale za obične ljude...Mada mnogi misle da su bogati ljudi loši,pa ja koje sam upoznao svi su bilo ok...pa skoro svi,i mnogo manje se razumiju u fušeraj
brate možeš da im sfušeriš a da i ne primjete,naravno ako znaš.
A na bakšiš nisam se mogao požaliti...Ali derikoža je bio problem...
Pa stoga sam se i odlučio da se ja isprobam ,kao derikoža...
Ništ' nisam bolji od drugih...Jedino što kod mene su mogli da rade koliko hoće i šta hoće,klopu su konzumirali koju i ja jedem,u kući...
Ali eto morao sam da rastjeram bagru i uvatim se posla,
i nema neke razlike vidne stim što sad više novca ostane ovim
kućnim derikožama,da ga nemilice troše,a ja kad potrošim na neki alat
onda me za ručak čeka ovaj ruski sendvič...Naravno sa većim procentom jezika,mnogo većim...
Mada što ratko kaže moguće je lako da će nas većina preći na pravi ruski sendvič,samo sa manje hljeba...
leba luka i slanine je najbolje ali sad sam na testima
kifla burek itd
ujutro jedem pa do uvece nista
kad stignem kuci necu ni da pisem sta se radi samo posle ko da sam na ringispal :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll :roll i sutra ajd jovo nanovo :hh :hh :hh
Detlicu, smanji brate malo broj ovih smajlija, zaboli me glava svaki put kad citam tvoj neki post :roll :hh
Sto se tice klope na gradilistu, iako nisam majstor, mogu reci da sam se uvek trudio da budem dobar domacin i ugostim ljude koji su kod mene radili, tako da je rostilj bio neminovan a i srbin najvise voli meso, da se ne lazemo :hh a i majstori su bili zadovoljni
Tenzore,Mitros je u mom gradu,pa stoga MI vas,bre,'ranimo. :hh :hh :hh
Ratko,druze,cemu toliki pesimizam.Pa kriza je tek pocela...Tome ovde nema mesta. :nono :nono :nono
A ti,Bosch-ke,jesu li to cevapi kod Muje? Ja kad god sam bio u Banja Luci isao sam na cevape kod muje-nema bolje.Uvek se razbijem od tih cevapa.A da,u BL.nikad nisam isao poslom nego-'nako,na odmor.
Jok, kod Mire.tačnije roštiljnica se zvala Mira...
Baš bi mi bilo drago,da se obnovi,jer su ćevapi bili extra...
Znaš postoji velika razlika u ćevapima u BL i Sarajevu...
Mada su meni podjednako dobri...
Ali nažalost nisam podugo bio u Sarajevu,a imam želju veliku
da posjetim taj grad uskoro...
A tu roštiljnicu sam posjećivao i mnogo pre nego sam poslom išao u Bl...
Dok i nije bila baš ugledna,ali je uvjek imala ćevape za respekt...
Pih al' godine lete...
a kod Muje nisi prob'o? 8-O 8-O 8-O
kod mene je situacija da na terenu deremo bureke i jogurt mislim prije podne a kad legne lovina na ruke obavezno idemo u povratku kući na jagnjetinu ili prasetinu eventualno rolovani ćevapi a kad gazda kaže da mi pliva lovu da ga čekam do prvog ili neznam već kojeg opet idemo na pečenje samo tada baš i ne klizi po grlu već nešto zapinje. (a ćevapi kod Muje u B.L. su ipak u strogom centru blizu gospodske ulice em se nemaš gde parkirat em nemožeš baš u radnom odj. kroz centar tu idem kad sam u posjeti i u šetnji)
Ajde da i ja dam svoj doprinos.
Ishrana na gradilištu može biti raznovrsna.
Salama, salama sa povrćem, salama sa sirom, itd.
Najbolje je u veliku tepsiju od rosfraja za 10 ljudi staviti 4 komada jaja "na oko", zatim viljuškom razmutiti ta jaja "na oko", promešati po čitavog tepsiji. Svakom dati po 1/2 hleba. Mackati.
:hh :hh :hh Siti se najedeno. Ako ne verujete pitajte Mujicu.
A na cemu pecete jaja??? :hh :hh :hh :hh :hh
Na ljestvama :hh :hh a ova kokošija nejmam pojma...
Ja kada idem na gradilište držim se jednog pravila ne izlazim iz kuće bez dobrog doručka .Na licu mesta mogu malo da prezalogajim , tamo mi je naj bitnije da imam da popijem par puta kafu i ladno pivo . Uveče kada dođem kući dobra večera .
Ruski sendvič je sledeći : Dole i gore ništa a unutra prazno :hh :hh :hh .
Ne znam kako vi ali ovi majstori sto su radili kod nas...poneli kotlic pa jedan dan suljpa...drugi gulas...treci paprikas...cetvrti riba....nama se tolko svidjala ta klopa da smo davali i mi novce za meso i namernice pa se kuvao pun kotlic i jelo nas skoro uvek 12-15 osoba........
Pa šta da ti kažem za Muju.Nisam zbog kako rekoh ,dugi niz godina
posjećujem roštiljnicu Mira,i pre nego što sam posjećivo bl iz poslovnih razloga,tada sam je posjećivao i bio u njoj po 10-15 dana mjesečno...
(ne Miri,nego Banja Luci)...(bez rimovanja molim)
U to vreme Mujo nije nešt' pretjerano bio popularan po Bl a ni po republici...
A više sam obilazio "Lagunu", "Vožd-a", "Veronu"...
Ma nepatim od tih stvari da se ne mogu negdje pojaviti u radnom odjelu,
ja sam radnik,a ko me se ne sviđa ne mora da gleda...
Jer gdje god da se pojavimo mi radnici više ostavima ili potošimo novca nego ti nalickani besposličari koji misle da nešto više od nekoga vrijede...
Naravno da ne izlazim u "grad" u radnom odijelu mada ni tada kad sam nalickan,ne trošim manje novca...Koji ćeš klinac u "kafani" nego da se proovedeš i potrošiš novac...I uvijek su me nervirali ljudi koji izađu naveče i dva sata degustiraju kafu,samo da bi ih neko vidjeo tu...
Pa dok sam bio momak bio sam noćna mora za konobare...
Vatali su se za glavu kad me vide a viđali su me svaki dan, :tup
mnogo je konobara zbog mene promijenilo zanimanje, :hh
mnogo sam gadna mušterija bio, :hh gdje posle fajronta regularnog,su morali da ostaju sa mojom ekipom do jutarnjih sati,ne mislim do 2-3 nego baš jutarnjih onih 9-10 sutradan ujutru ...
E što nekad život bijaše lijep...
@inferno zamisli mene kad idem da montiram kuhinju kako nosim kotlić sa sobom. :tup :tup :hh
bosch-ke pa šta će ti kotilć, kad završiš montažu kuhinje odmah prase u rernu ili jagnje i isprobaš sistem da li si dobro montirao hehehehe
Hm...Pa tek bih onda bio smiješan,sa prasetom pod jednom rukom i bušilicom u drugoj ruci... :hh :hh :hh
Montiram prasiće u rernu... 8-O ... :hh :hh :hh
Jok, kod Mire.tačnije roštiljnica se zvala Mira...
Baš bi mi bilo drago,da se obnovi,jer su ćevapi bili extra...
Znaš postoji velika razlika u ćevapima u BL i Sarajevu...
Mada su meni podjednako dobri...
Ali nažalost nisam podugo bio u Sarajevu,a imam želju veliku
da posjetim taj grad uskoro...
A tu roštiljnicu sam posjećivao i mnogo pre nego sam poslom išao u Bl...
Dok i nije bila baš ugledna,ali je uvjek imala ćevape za respekt...
Pih al' godine lete...
bosch-ke wrote:Jok, kod Mire.tačnije roštiljnica se zvala Mira...
Baš bi mi bilo drago,da se obnovi,jer su ćevapi bili extra...
Znaš postoji velika razlika u ćevapima u BL i Sarajevu...
Mada su meni podjednako dobri...
Ali nažalost nisam podugo bio u Sarajevu,a imam želju veliku
da posjetim taj grad uskoro...
A tu roštiljnicu sam posjećivao i mnogo pre nego sam poslom išao u Bl...
Dok i nije bila baš ugledna,ali je uvjek imala ćevape za respekt...
Pih al' godine lete...
IIII šta sad ovaj citat znači,zbog čega si me citirao...
Zbog ugledna...???
Mislim kada se neko citira da bi bio red,da se i objasni zašto je citirano...
Ebote ostadoh bez odgovora...
Stvarno ne razumijem ljude,koji nekoga citiraju,i ništa ne napišu,sad to kao ja nešto lažem u vezi roštiljnice Mire,pa ja sam radio u Banja Luci od
1996 godine pa do 2000g kao profesionalni vojnik
Vojske Republike Srpske...
U smjenama od 15 dana na terenu,a 15 dana kod kuće...
Što pojedini članovi i znaju...
BANJALUKA - Banjalučka roštiljnica „Mira”, koja se nalazi u Ulici Bana Lazarevića u centru grada, potpuno je izgorela u požaru koji je, pod još neutvrđenim okolnostima, buknuo juče rano ujutro.
Vatra je planula oko tri časa iza ponoći, a kako saznajemo, požar je prvi primetio noćni čuvar koji se stara o bezbednosti nekoliko objekata u centru grada. On je pozvao policiju, brzo su stigli i vatrogasci, ali je poznata banjalučka roštiljnica do tada već u potpunosti izgorela.
„Dojava nam je stigla oko pola četiri, odmah smo izašli na lice mesta. Požar su gasila četiri vozila, ali, nažalost, unutrašnjost objekta je u potpunosti izgorela”, rekli su juče u banjalučkoj Vatrogasnoj brigadi, čiji pripadnici su tek oko šest časova potpuno ugasili vatru.
Vlasnica roštiljnice Mira Milinović juče je bila u šoku i nije mogla dati više informacija o požaru. Rekla nam je da ne zna kako je došlo do požara, te da su radnici iz objekta izašli oko jedan čas iza ponoći.
Slične informacije stigle su i iz banjalučke policije u kojoj smo saznali da se uzroci požara, kao i tačna materijalna šteta, još utvrđuju.
„Tokom jutra je obavljen uviđaj, posle čega su neki tragovi poslati na veštačenja. Za sada nije poznato kako je vatra planula, a materijalna šteta biće naknadno utvrđena”, rekli su nam u CJB Banjaluka, dodajući da je uviđaju prisustvovao je i dežurni okružni tužilac.
Stanovnici obližnjih zgrada ispričali su nam da su za požar saznali tek nakon što su stigli policija i vatrogasci.
- Probudila me je galama i lomljenje stakla. Ne znam šta je prouzrokovalo požar, jer sam izašao na prozor i video policijska i vatrogasna vozila. Pre požara, kao i dok vatra nije ugašena nije bilo nikakvih eksplozija - ispričao je jedan od stanovnika zgrade koja se nalazi preko puta izgorele roštiljnice.
Boske opusti se, mozda je covek greskom zaboravio da nesto napise ili je nesto pogresno kliknuo, ne verujem da je imao losu nameru
Boske opusti se, mozda je covek greskom zaboravio da nesto napise ili je nesto pogresno kliknuo, ne verujem da je imao losu nameru
Može bit' ali ne mora da znači,opušten sam,samo pitam...
A da dodam,sad sam saznao da je roštiljnica 4 dana pre požara osigurana od svih "elementarnih" nepogoda :n
E tek sad mi postaje sumnjivo :hh
Tako i ovde u Beogradu, nocu izgore splavovi, kao slucajno a onda se posle par nedelja na istom mestu pojavi isti samo mnogo veci i lepsi :hh
Provalili Srbi da je najsladja para u osiguranjima :hh
Mislim da je Mira gorila i pre godinu-dve ako me pamćenje dobro služi
Takođe sad sam čuo da će da se obnovi ali na drugoj lokaciji,ako nisu nekakve dezinformacije...Mislim da je to loš potez,premještati nešto što godinama radi na jednom mjestu,pa to otvoriti na drugom mjestu...
Ma ko će znati šta se zbiva,ali da su čista posla i nisu baš...
e samo sam ceko kad ce ova tema :tup :tup :hh :hh :hh
ja sam to resio na sledeci nacin
u ZR-u ima radnja Swisslion koja prodaje Mitros gotova jela .
jela su od 300 gr u limenim kozervama .cena je smesna ispod 100 din \kom
pa se mogu podgrevati u vreloj vodi ali i direx brenerom ,zavisi sta je pri ruci .
uspur u istoj radnji ima i salate u teglama a leba ima gde oces
samo mora kasike da se nose :hh :hh
nezgodno spaklom jesti
https://www.facebook.com/tenzor1/
https://tenzorisanje.wordpress.com/
https://www.youtube.com/channel/UCHEOtDmyQYSMVXVjjyVsWkw