Pozdrav treba mi pomoć oko veš mašine, naime najprije nije grijala vodu, pa joj se sasuo ležaj, ležaj smo promjenili i radila je normalno, sve odradi ali vodu ne grije, zamjenili sve što smo mogli i opet ne grije. Zatim je spojimo na toplu vodu i tako sam prala neko vrijeme, kad mi je to dozlogrdilo zovnem majstora on kaže da je termostat u pitanju. Pošto je mašina prala veš zamolim ga da pričeka tih par minuta dok završi , al kaže on to ne smeta, odvrne termostat i kroz onu rupicu procuri voda veli ništa strašno. E sad nakon toga mašina neće da radi. Primi vodu okrene krug(samo jedan) , stane pa opet nakon možda pola minute okrene krug tako dva tri puta i na kraju baci vodu, započne centrifugu , ne dovrši je i stane, zatim lampice blicaju 4 puta, kako je popraviti??????
Gorenje WA 61101
Ma da je lako naći majstora ne bih ni pitala ovdje, poberu lovu a ne naprave ništa ili vrlo malo, a ovi iz servisa su me tražili love u vrijednosti pola nove mašine, to ne dolazi u obzir.
Želim popraviti svoju veš mašinu. Predpostavljam da je kvar negdje nastao kad je voda pišnula iz rupe od senzora temperature po onim žicama. HELP ME!!!!!!!!!!!
da li masina sada greje vodu ? koliko vremenski traje taj program dok ne stane ,da li odradi to na brzinu ili kao normalan program pranja da radi ? mozda je i do motora ,mogle bi cetkice da se pogledaju i zastita od pregrevanja .
Ne grije vodu to što odradi traje sve skupa par minuta, kad se napuni voda onda krene okretati bubanj imam osjećaj kao da će započeti centrifuga ali samo za jedan ili dva kruga se bubanj okrene i stanje onda stoji neko vrijeme (možda pola minute ) ponovno okrene bubanj i tako dva tri puta onda ispusti vodu krene centrifugirati i čini mi se kad se treba brže zavrtiti opet stane i tu je kraj blinka 4 puta i gotovo
moguce da je do te elektronike ,mada opet kazem pogledajte motor ,proverite kakve su cetkice na njemu da li su istrosene da li je dobra opruga na njima ,eto to za pocetak
u redu probam pa javim, zahvaljujem se svakako
Pozdrav, ovo dvoje je u redu (četkice i elektronika), što dalje ????
pa ako je motor u redu kao sto kazes ,onda je verovatno problem u elektronici ,e za to vec moras nekog zvati da pogleda
Bit će najbolje rješenje ić po novu danas popodne, kad bi plaćala one što se nazivaju majstor nema računice. Idem po novu ....
A vama hvala na trudu
Pozovite drugog majstora da prekontrolise masinu.Ta masina nema termostat kao stare masine nego se temperatura elektronski regulise pomocu senzora.