Sladoled

10 poruka / 0 new
Poslednja poruka
peradetlic
peradetlic's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 07/03/2009
Poruke:

jer zna neko dobar recept za sladoled u SSM varijanti

  • sladoled2sl5.jpg
Katarina
Katarina's picture
Offline
Registrovan dana: 09/03/2009
Poruke:

1. Kupiš Eskimko pa izmutiš
2. Kupiš 2 dl slatke pavlake (može biljna), peporučljivo: Imlek, Hole, Aro;
Umutiš po uputstvu (uz dodatak malo mleka) i ubaciš dodatak po želji: topljenu ili rendanu čokoladu, vanilu, mleveni keks, miksirano voće...
3. 3 kesice šlaga umutiti, dodati umućena 2 belanca pa kad se sjedini onda i žumanca. Takođe se stavlja dodatak po volji.

Prijatno i sa srećom!

lutajuca
lutajuca's picture
Offline
Registrovan dana: 13/12/2007
Poruke:

Sladoled od jaja sa čokoladom
Potrebno
2 kesice (70gr,Toping) šlaga +2 deci mleka
6 jaja, 100 gr čokolade, 1 kisela pavlaka, šećer
Priprema
1. Umutiti šlag ( masa I) , u nešto veću posudu
2. Umutiti dobro 6 žumanaca sa 10 kašika šećera , dodati istopljenu čokoladu i ujednačiti masu, dodati, predhodno kašičicom 'razbijenu' kiselu pavlaku i ujednačiti masu ( masa II)
3. Umutiti belanca i kasnije 2 kašike šećera tako da se dobije čvrst sneg od belanaca (masa III)
U masu I sipati masu II i ujednačiti. U ovo dodati masu III i ujednačiti. U posudice pa u zamrzivač.
Nedostaci : pravi se od živih jaja ; spada u 'teže' a ne u 'lagane' sladolede
Prednost: zbog toga se manje troši a ukus je fantastičan
Tajna pripreme: svaku masu treba potpuno ujednačiti kao i potom sve zajedno

bikica
bikica's picture
Offline
Registrovan dana: 23/03/2009
Poruke:

Evo jedan i od mene:
- 10 žumanaca umutiti na pari sa 250 gr šećera, dodati 2 dl mleka
- posebno umutiti 10 belanaca
- umutiti 5 šlagova ili 1l slatke pavlake.
Sve izmešati i dodati 400 gr prženih i seckanih lešnika.

Napomena 1: Ja sam pravila varijantu sa čokoladom tako što sam u žumanca otopila čokoladu za kuvanje (4 štanglice čokolade).
Napomena 2: Od 10 jaja izadje puno sladoleda (što je veoma relativno!) ali ja pravim pola mere!

Sličan recept onom koji je napisala @lutajuća, samo što se žumanca kuvaju pa je malo sigurnija varijanta!

Prijatno!

lutajuca
lutajuca's picture
Offline
Registrovan dana: 13/12/2007
Poruke:

Potpuno saglasna u vezi sigurnosti!! Moraću ovo probati, jer ako je ukus isti, a mogao bi biti, to je pravo rešenje.

anemona
anemona's picture
Offline
Registrovan dana: 26/10/2007
Poruke:

Ovaj recept sam zapisala ali jos nisam isprobala mada iz pouzdanih izvora imam informacije da je jako ukusan Smile
2 pavlake
2 slaga
120 gr secera
250 gr pasiranog ili sitno seckanog voca po zelji ili 2 kasike eurokrema (kazu da je sa eurokremom dobitna kombinacija)
Umutiti slag, dodati secer, pavlaku pa voce i ohladiti.

Katarina
Katarina's picture
Offline
Registrovan dana: 09/03/2009
Poruke:

Ma bilo koja varijanta kućnog sladoleda je jeftinija i izdašnija od kupovne.
Uglavnom napravim osnovnu masu pa dodam razne ukuse za više varijanti. Moji se oduševljavaju voćnim sladoledima jer ima komadića pravog voća. Višnje, kajsije i breskve izblendujem, a maline, kupine i domaće jagode samo malo umutim mikserom da ostanu "gromuljice". Pošto klinci vole sladoled i zimi, za to je idealan kompot ili smrznute voćkice. Ponekad se glupiram pa malo sipam u onu providnu ambalažu od piškota da dobijem smrznute štapiće, ili na tacnu poređam modle za vanilice pa u njih tanko naspem sladoled. Tako dobijem zanimljive oblike za dekoraciju a klinci ko klinci - oduševe se ko kuče u liftu.

Nego, mi smo se lepo primile na sladoled a onaj Detlić što je tražio recept ni da se javne!

Periceeeee!

peradetlic
peradetlic's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 07/03/2009
Poruke:

detlic je jako bolestan pa se tek danas javlja hvala na receptima a sto najgore doktor mi rece da nesmem da jedem nista slatko pa ni sladoled pa nista dok ne prizdravim hvala svima pozz... :bye2 :bye2 :bye2

djuma
djuma's picture
Offline
Registrovan dana: 24/10/2008
Poruke:

Perice, nista ti drugo ne preostaje nego da predjes na moj sladoled! Dakle, recept je sledeci:
Uzeti neku rakiju (koja se ima u kuci), bilo bi dobro da je vocna (neka dunja, kajsija, sljiva...). Zatim je staviti u zamrzivac i drzati bar 5 sati. Nakon toga, sladoled je spreman (doduse i dalje malo tecan ali ipak pravi za ljude koji ne smeju nista slatko) :hh :hh :hh

PaintZOOM
PaintZOOM's picture
Offline
Registrovan dana: 13/01/2011
Poruke:

:hh :hh :hh :hh ovaj je sladoled najbolji !!!