Ovako naravno da sam ovo već spajao, nisam spajao 1,5mm2 žicu sa 4mm2 ili punu sa licnom ali ovo jesam...problem je što na jednom mjestu imam 4,5 žica (možda čak i 8 od toga su četiri 3*1.5mm2 a četiri 3*2.5mm2) za zbindati a nedaju mi se one wago kleme korstiti (mada su one dosta zgodne, ali ako bude 8 žica onda moram most pravit između dvije kleme) pa me zanima da li se po pravilu struke ova dva presjeka kabela smiju bindat a da to dugoročno ne uzrokuje neke probleme ..naravno radi se o bakarnim žicama....Hvala
Spajanje 3*1.5mm2 sa 3*2.5mm2
Rješio sam ipak sa Wago klemama...orginal je orginal....imam drugo pitanje a to je tzv SURGE PROTEKTOR...tj prenaponska zaštita tipa D....imam jednu u sobi i na nju sam nakčio produžni sa 5 utičnica..e sad sve fino radi (osim što očito varistor malo pušta pa birferica svijetli malo na uzemljenju) ali imam jednu nedoumicu...a to je da je u mene princip zaštite TN C tj nulovanje a posle te prenaponse zaštite (na ovom produžnom sa 5 utičnica) nema spoja između nule i tzv zemlje (problampom probao i sa zujalicom) mislim nije frka jer svi potrošači su mi sa 2 "pipe" na utikačima ali zanima me jel ovo normalno ili ipak nešto nije u redu sa ovim surge protektorom ....da sumiram dakle utičnica je nulovana (zujalica svira u spoju N i PE ) dok nakon ovog surge protektora (prenaponska zaštita) tog spoja nema...molim pomoć?
Ili je ipak bolje koristiti 2 Wago kleme spojene jednim "mostom"?