Pozdrav !
Imam kucu na dva sprata, pa ovo prozemlje pokusavam da resim nekom peci na chvrsto gorivo. Moji mi preporuchuju KALOREX...
Zanima me koliko je ovo dobra pec ?
HVALA !
Pozdrav !
Imam kucu na dva sprata, pa ovo prozemlje pokusavam da resim nekom peci na chvrsto gorivo. Moji mi preporuchuju KALOREX...
Zanima me koliko je ovo dobra pec ?
HVALA !
Hvala Puno !
Nadam se da valja..u svakom slucaju, za sad imam dobre preporuke od nekih.
Njena najveca prednos je sto na njoj mozes ida kuvas i da se grejes!!!
Nadam se da sam ti kolko toliko pomogao!!!!!
pozzzzzzzzzz
Jos jedna dobra strana "Calorexa" je izliveno loziste,pa nije potrebno da se prezidava kao kod onih sa lozistem od samota. Samot izgori posle nekog vremena,pa mu je potrebna zamena. Prosle godine su imali u ponudi i veci i manji model,ne znam sad. Ni ja nisam cuo da se neko zali na njega. Pozdrav!
Starije generacije Calorexa su imale pored livenog ložišta sa strane kanele koji se pune sa oko 10-ak kg šamota, ali nije strašno, nekada su bili ekstra kao i jako funkcionalna rerna, koja se doduše dosta puta bila zbo ˝fabričke greške˝ gotovo beskorisana.
POZDRAV!
Da, cuo sam i ja da su starije generacije imale problem sa rernom koja je bila beskorisna, kazu da si mogao u njoj da drzis ruku ,a da se ne opeces. Valjda se danas ne desava takav propust.
Elem , problem je bio samo u zatvorenom kanalu za vreo vazdu, prilikom pomenutog šamotiranja, malo mase upadne i završi posao.
Otac i ja smo remontovali na desetine (menjanje ložišta), naravno mora kompletno ložište da se razturi i nakon ponovnog sklapanja i oslobađanja kanala za dotok vrelog vazduha rerne su funkcionisale besprekorno, naravno to se odmah na licu mesta proveravalo nekim ukusnim sadržajima .
POZDRAV!
Pa to je veoma "ukusno" i jednostavno resenje! Moracu da kazem ljudima sa tim problemom da je resiv, :roll pre nego sto pocnu da prodaju svoje peci u staro gvozdje.
Da malo podignem temu jednim pitanjem> Prostor u tzv. letnjoj kuhinji je skučen i razmišlja se o nabavci šporeta na drvo "Calorex 60" (Jer je TO praktično jedini model na tržištu u tim dimenzijama). Ima li ko iskustva sa tim modelom a najvažnija stvar je kako funkcioniše rerna? Kako peče hleb, proju, meso ... ? Unapred hvala svima na odgovoru.
Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
Daleko je to od "smederevca"...
Pozdrav,
Nekadašnji stari modeli su funkcionisali izuzetno..Osim naravno ako majstor na liniji u fabrici nije zeznuo klapne za rernu ili zatvorio šamotom kanale..
S toga, mislim, da bi trebali da idu napred tako da lično milim da bi trebalo da bude OK.
Ona je namenjena za prostor do 90m/2!
Ona ima snagu od 6,5kw!!!
Gorivo:drvo, drveni briketi, briketi ugljena
Cena joj je od 32000-36000din, kako gde!!!
pozzzzzzzzz