Koliko bi kostalo podizanje sprata kuce od 100 m2-gruba procena !? S tim sto je potrebno rusiti karatavan kuce, a gradja za krov je vec kupljena jer se mora menjati krov koji je dosta star, natruleo.Takodje je potrebno uraditi vertikalne serklaze ili stubove sa strane ili neku varijantu fert tavanice i sl.Horizontalni serklazi postoje. Pa me interesuje, a znam da je to tesko sada reci..ali barem gruba procena, ako neko moze da mi to grubo izracuna ili na koliku sumu novca ce izaci,otprilike da racunam.Dakle, gradja,gvozdje..moze ytong blokovi, siporeks ili monta (koje je jeftinije), instalacije itd. + radovi-ruke za sve to.
Da napomenem da imam PROJEKAT za prizemlje.
Pa ako neko dobro stoji sa matematikom, fizikom..evo zadatka
Veoma mi je bitno jer planiram ako vec skidam krov i moraju se menjati grede-tavanjace da nekako podignem taj sprat..jer je to pozeljno za tu kucu i mozda najbolje resenje.
Hvala unapred.
Pozdrav
Kao što je već bezbroj puta napisano takvi radovi se ne mogu izvoditi bez projekta i dozvole.A kad se krene tim putem u projektnoj dokumentaciji će biti sve napisano i obim radova, i količine materijala i cene izovodjenja.
Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..