Voleo bih da cujem iskustvo ljudi na ovu temu da bih se pripremio za renoviranje kupatila. Zgrada je iz 1960, 6 sprat od 7, tipicna gradnja socijalizma za radnike JPTT.
Radice se kompletno renoviranje kupatila voda,kanalizacija, struja, plocice i sanitarije. Ovaj deo je jasan posto ce sve sve skinuti i sve dolazi novo ali mene brine vertikala zgrade u mom delu kupatila. Naravno verikala nije nikada menjana, sta ja mogu uraiti po tom pitanju kad vec radim celo kupatilo, Koji je inace zivotni vek tih cevi, kakva su iskustva sa terena? Nema mi smisla da samo promenim deo vertikale u mom stanu, mozda neki drugi preventivni deo moze da se uradi, ipank je u upotrebi 50 godina. Ne znam u kakvom je stanju postojeca cev posto plocice jos nisu uklonjenje, tako da je za sada sve informativno.
Мора прво да се скину плочице и онда да се виде цеви.Имао сам исти случај у мом стану.Зграда је још старија из 1950 године , станови пролетерски.Исто сам био забринут за вертикале .Кад оно цев од 1/2 " је вертикала и као нова.Нема ни мало рђе.Чак и нема заштиту .
Гејање на пелет , котао Мајевица , горионик Фероли СУН 7.