Etno klub " Etnos" iz Sokobanje dobio je kao donaciju ovu mašinu pre desetak godina ... stoji van funkcije jer niko ne zna da radi s njom.
Brother PR 600 ima 6 glava , tj može da veze sa 6 boja .
Problem je softver P-design koji je zastareo i kompjuter ne prepoznaje memorijsku karticu mašine. Pripadajući program je vrlo oskudan , tj skoro je nemoguće napraviti projekat u njemu.
Navodno ima mogućnosti da se skenira motiv i pretvori u šemu za vez ... ali ja to nisam uspela da izvedem .
Moj laptop je 64 bitni .. ali instalirala sam softwer i na starom desktop računaru koji takođe ne vidi memorijsku karticu mašine - koja služi za prenos fajlova ...
Sve je lepo i krasno u nečijim glavama ali od realizacije nema ništa . Ja sam uzela na revers tu mašinu od kluba da ne zvrji džabe u prostorijama kluba, ali nemam način da radim s njom
Ima li neko iskustvo sa radom na ovoj mašinii .
Na netu sam našla programe za vez koji su u rangu Corela , i bukvallno svaka slika ili tekst može da se pretvori u šemu za vez i izvede na mašini .
Da li postoji način da se taj program poveže s ovom mašinom i da ga ona prepozna tj da se pusti u rad na taj način .. Čini mi se da je to mehanizam po kome rade štampači i ne bi trebalo da ima baš toliko prepreka za rad ... sem autorskih programa , tj originalnih Brother programa koji nisu baš jefttini .. ali sve i da nisu ..opet stariji model mašine ne može da koristi noviji Pe dizajn ...
ništa mi nije jasno .. sem da je šteta da se takva mašina ne koristi ..
..pozvala sam i neku firmu iz Beograda koja se bavi prodajom konaca za vez i mašina ..i menadžer mi je odbrusio da ne radi Brother mašine jer su to igračke, da bacim to đubre ....
poslovno nema šta ... čak ni konce ne mogu tamo da kupim posle takvog razgovora :)
Eto, ako neko ima barr neki odgovor na moja pitanja bila bih zahvalna . Pozdrav
Ja ne znam konkretno nista oko masina za vez, ali mogu da pokusam da pomognem..
Kako se konektuje masina na komp, USB, ili preko onog sirokog porta kao stariji stampaci?
Da li imas neke drajvere za masinu? Ne znam kako to tacno funcionise, gde je tu memorijska kartica i koju ima funkciju kod masine? Da li mozda mozes da napravis program za vez na racunaru, ubacis u neki citac kartica ili direktno u laptop, snimis fajl, vratis karticu u masinu i vezes..
Daj neke fotografije, screenshot, tacan model masine, programa..