Pozdrav svima. Nedavno sam počela da se zanimam za šivenje i preko oglasa kupila mašinu iz 41 Pfaff 047 po peporuci drugarice koja šije godinama. E sad mašina je lepo radila na početku, ali je vrlo brzo krenula da mi pravi probleme. Sad ja nisam imala pojma da li ja nešto pogrešno radim pošto sam početnik ili je do same mašine tako da sam platila majstoru 2ooo dinara, a ne znam ni za šta.
Naime mašina u jednom trenutku prestana da šije, onda počne da udara u nešto dole gde je špulna, iskrivi ili polomi iglu. Ja sam onda pozvala te ljude od kojih sam kupila i poslala im mašinu da je provere. Žena je kaže šila dve nedelje na njoj sve i svašta i ni jednom joj se nije desilo ništa slično. Tako barem kažu. Međutim ja čim sam uzela ponovo da šijem na njoj, kod treće presvlake za jastuk opet ista priča. Proverila sam špulnu, očistila unutrašnjost, ponovo ubacila unutra, menjala zategnutost konca, ali ona je opet polomila nekoliko igala i ne šije.
U uputstvu koje sam našla preko neta sam našla da se špulna ubacuje tako da otvor uvek ide na gore, ali kada se ovo desi, meni se pomeri taj krug unutra i špulna ne može u tom položaju da se ubaci, ako znate na šta mislim. Sve u svemu, ako neko ima bilo kakvu ideju, pomagajte, da ne bih opet plaćala majstorima a da ne znam ni za šta...
Hvala unapred.
Bilo bi dobro da ta žena, koja sigurno ume da koristi mašinu, dođe i pokaže kako se upotrebljava, ili da odeš zajedno sa mašinom kod nje i da pokaže tamo.